Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μυστικοί κόσμοι πέρα από τις τροχιές του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον δύο ακόμα πλανήτες πέρα από τον Πλούτωνα.

Τουλάχιστον δύο ακόμη πλανήτες στο μέγεθος της Γης, ή και ακόμα μεγαλύτεροι, μπορεί να «κρύβονται» στις εξωτερικές παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, υποστηρίζουν επιστήμονες.

Οι μυστικοί κόσμοι πιστεύεται ότι βρίσκονται πέρα από τις τροχιές του Ποσειδώνα, του πιο μακρινού πλανήτη από τον Ήλιο και του ακόμα πιο απομακρυσμένου μικρού «πλανήτη-νάνου», Πλούτωνα.

Τα στοιχεία προέρχονται από παρατηρήσεις σε μια περιοχή διαστημικών αντικειμένων του σύμπαντος, γνωστά ως «Etnos» (extreme trans-Neptunion objects), σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

Τα διαστημικά αυτά σώματα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, πέρα από τον Ποσειδώνα και πρέπει να κατανέμονται τυχαία σε «μονοπάτια» που έχουν καθορισμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αρκετά από τα σώματα αυτά έχουν παντελώς απροσδόκητες τροχιακές τιμές, κάτι που συνάδει με βαρυτική έλξη από κάτι αόρατο.

Ο καθηγητής Carlos de la Fuente Marcos, επικεφαλής επιστήμονας από το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Sinc ανέφερε τα εξής: «Αυτή η περίσσεια αντικειμένων με απρόσμενες τροχιακές παραμέτρους μάς κάνει να πιστεύουμε, ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις τροποποιούν την κατανομή των τροχιακών στοιχείων του Etno και θεωρούμε ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι άγνωστοι πλανήτες πέρα από τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Ο ακριβής αριθμός είναι αβέβαιος, δεδομένου ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι περιορισμένα, αλλά οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο πλανήτες, ίσως και περισσότεροι, μέσα στα όρια του Ηλιακού μας Συστήματος».

Οι αστρονόμοι αμφιταλαντεύονται εδώ και πολλές δεκαετίες γύρω από το κατά πόσο παραμένει «κρυμμένος» ένας πλανήτης πέρα από τον Πλούτωνα.

«Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα των ερευνών μας θα είναι πραγματικά πολύ επαναστατικά για το χώρο της αστρονομίας» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Τα συμπεράσματα της νέας αυτής μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.