Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζουν να «κολυμπούν» στα βοθρολύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ίδια και απαράλλακτη η δραματική κατάσταση με τα βοθρολύματα στις Εργατικές Κατοικίες των Λεχαινών, εδώ και έναν χρόνο.

Τα καπάκια των υπονόμων ξεχειλίζουν από λύματα που τρέχουν στα πεζοδρόμια και στους δρόμους. Ο βιολογικός καθαρισμός που υποτίθεται ότι επεξεργάζεται τα λύματα και βγάζει καθαρό νερό είναι «πνιγμένος» στα χόρτα και δεν λειτουργεί.

Καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος είναι «πλεγμένα» με το χέρι, χωρίς καμία μόνωση, μέσα σε φρεάτια γεμάτα νερό, ενώ ακόμα και στα σπίτια οι κακοτεχνίες είναι τέτοιες που με την παραμικρή βροχή οι κάτοικοί τους επιστρατεύουν κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά που τρέχουν από τις στέγες πάνω στα υπάρχοντά τους.

«Αυτή η κατάσταση είναι έτσι από την αρχή, από τότε που κατασκευάστηκαν οι εργατικές κατοικίες» λέει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρήστος Μονόλιθος και συνεχίζει: «Τα φρεάτια βουλώνουν συνέχεια και τα λύματα τρέχουν έξω. Ο δήμος φέρνει κάθε τόσο το αποφρακτικό, τα ξεβουλώνει, αλλά αυτά βουλώνουν και πάλι. Δεν γίνεται έτσι δουλειά, χρειάζεται ένα μεγαλύτερο έργο. Σε ότι αφορά τώρα στα σπίτια, άλλα έχουν υγρασία, άλλα μπάζουν νερό. Έχουν γίνει πολλά κατασκευαστικά λάθη. Δεν ξέρω πως τα έφτιαξαν».

«Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ανδρέας Μίγκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να λυθεί. Έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές τις εργατικές κατοικίες Λεχαινών και έχουμε συνομιλήσει επανειλημμένα με τους κατοίκους τους. Δεν είναι μόνο η δυσοσμία το θέμα, αλλά κινδυνεύει και η δημόσια υγεία. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να λύσουμε το θέμα άμεσα, με την προϋπόθεση όμως της ένταξης του έργου που απαιτείται σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε στο πρόγραμμα για παρεμβάσεις και έργα που ετοιμάζει το υπουργείο. Παράλληλα θα εντάξουμε το έργο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου γιατί το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί».










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.