Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Εκατομμύρια θέσεις εργασίας απειλεί η τεχνολογία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκλονίζει η έρευνα της Deloitte σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία απειλούνται από την πρόοδο της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μία πολύ σημαντική έρευνα για την επίδραση της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας.

Η πρόοδος της τεχνολογίας, ο αυτοματισμός και η ρομποτική θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη βρετανική αγορά εργασίας μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, την ώρα που το ένα τρίτο (35% δηλαδή) των υφιστάμενων θέσεων εργασίας κινδυνεύουν να αντικατασταθούν, τονίζεται σε έρευνα της εταιρείας Deloitte που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στην έρευνα επισημαίνεται επίσης ότι «η πρόοδος στην τεχνολογία πιθανότατα θα δει θέσεις εργασίας που απαιτούν διαδικασίες και υποστήριξη να αντικαθίστανται από θέσεις που απαιτούν ικανότητες στην πληροφορική και στη διοίκηση. Η τάση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει».

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου εργάζονταν στη χώρα 30,76 εκατομμύρια άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι το ένα τρίτο θα επηρεαστεί από την τεχνολογική πρόοδο.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εύρημα ότι οι δουλειές που αποφέρουν λιγότερες από 30.000 στερλίνες το χρόνο είναι πιθανότερο να επηρεαστούν από την πρόοδο της τεχνολογίας από τις δουλειές που αποφέρουν πάνω από 100.000 στερλίνες το χρόνο. Η συνθήκη αυτή θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο αυτούς που εργάζονται στο Λονδίνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.