Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αυτοκτονικές τάσεις και ξύλο ανάμεσα σε μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ και ντροπή προκαλεί η επιστολή παραίτησης ενός εκπαιδευτικού από τα Ιωάννινα που αναφέρει ότι μαθητές με ιδιαιτερότητες, εξαιτίας της έλλειψης ειδικά καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, έχουν αναπτύξει ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές, επικίνδυνες τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και των δασκάλων.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής δάσκαλος Κ.Δ. στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται σε χωριό των Ιωαννίνων, οι μαθητές εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας και δέρνονται μεταξύ τους.

Ο εκπαιδευτικός καταγγέλλει την απόλυτη αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, οι οποίοι προέρχονται από γνωστό Ίδρυμα, και αντιμετωπίζουν ψυχογενή προβλήματα, για τα οποία δεν ήταν ενημερωμένοι οι δάσκαλοι όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.

Την παραίτησή του που συνόδευσε με υπόμνημα, το οποίο απέστειλε αρμοδίως προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα

"Ιωάννινα, 6 Νοεμβρίου 2014,

Υπόμνημα, Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Ονομάζομαι Κ.Δ. Και έχω τοποθετηθεί ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 στο Δημοτικό Σχολείο ...........ς την 29η Σεπτεμβρίου 2014. Με το παρόν υπόμνημα θα ήθελα να σας παραθέσω εν συντομία την πραγματικότητα που βιώνω μαζί με τους συναδέλφους μου όσο διάστημα υπηρετούμε στο εν λόγω σχολείο και η οποία έχει ως εξής: Το σχολείο φιλοξενεί κυρίως παιδιά από το Ίδρυμα «.................» που δυστυχώς δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών και καταστάσεων που έχουν βιώσει αναπτύσσουν συμπεριφορές ψυχοπαθολογικές, οι οποίες είναι πέραν των δυνάμεών μας να καταστούν διαχειρίσιμες.

Η εκπαιδευτική διαδικασία παρακάμπτεται και προσπαθούμε συνεχώς να κατευνάσουμε τα πνεύματα λόγω των κρίσεων και των επιθετικών συμπεριφορών που έχουν αυτά τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρω αυτοκτονικές τάσεις, χτυπήματα καθώς και το γεγονός ότι κάποια φεύγουν από το σχολείο. Προφορικά το προσωπικό του σχολείου, σας έχει αναφέρει την ιδιαιτερότητα της κατάστασης για την οποία δείξατε ενήμεροι (παρ’όλα αυτά κανείς από εμάς που αναλάβαμε υπηρεσία δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το τι θα αντιμετωπίσουμε) και μάλιστα επιδιώξαμε και συνάντηση με την αρμόδια σχολική σύμβουλο, η οποία προσπάθησε να μας δώσει την όποια βοήθεια. Θα ήθελα πλέον να σας ενημερώσω ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και αντιμετωπίζεται μονάχα από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό. Εφόσον δε δείχνετε διατεθειμένοι να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, η οποία αποβαίνει εις βάρος ημών αλλά και των μαθητών με μοναδική λύση τη μετακίνησή μας από το εν λόγω σχολείο, θα ήθελα να πάρετε εγγράφως την ευθύνη των όποιων περιστατικών προκύψουν και δεν εμπίπτουν στη δική μας αρμοδιότητα. Ο κίνδυνος για τη σωματική υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των μαθητών είναι μεγάλος και εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω κανένα ρίσκο, όπως άλλωστε μου προτάθηκε προφορικά από μέλος του ΠΥΣΠΕ. Θα ήθελα μέχρι αύριο όπως γίνουν οι απαραίτητες από μέρους σας ενέργειες προκειμένου να μετακινηθούμε σε σχολεία της αρμοδιότητάς μας και τα παιδιά αυτά να τύχουν ειδικής μεταχείρισης από εξειδικευμένο προσωπικό. Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιμετωπίσετε το θέμα αποκομμένο από τις όποιες πολιτικές και κοινωνικές επιταγές θέλετε να εξυπηρετήσετε και να μην αναζητήσουμε λύσεις μέσα από τη δημοσιοποίηση της κατάστασης. Είμαι στη διάθεσή σας για τις όποιες διευκρινίσεις. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. Με τιμή, Κ. Δ. Αναπληρωτής Δάσκαλος".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.