Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Φράουλες σε… ένεση για την καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να περιορίσει τις ζημιές μετά από έμφραγμα.

Μπορούν φρούτα, όπως η φράουλα, να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν υποστεί έμφραγμα; Μια ουσία που βρίσκεται σε φρούτα, όπως οι φράουλες και τα μήλα, μπορεί να περιορίσει τη ζημιά που προκαλείται στην καρδιά μετά από ένα έμφραγμα.

Τα ποσοστά επιβίωσης μετά από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό φαίνεται να αυξάνονται χάρη σε αυτήν την ουσία, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.

Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής γιατρούς και βιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, πιστεύουν ότι αν το συστατικό αυτό χρησιμοποιηθεί με τη μορφή ένεσης μετά από ένα έμφραγμα, θα μπορούσε να μειώσει σε βάθος χρόνου τη βλάβη που προκαλείται σε ζωτικά όργανα.

Η καινοτόμα αυτή έρευνα δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό έντυπο «Nature».

Ο δρ. Michael Murphy από το Πανεπιστήμιο του Cambridge δήλωσε: «Η μελέτη αυτή εξηγεί το πώς η ζημιά στα όργανα προκύπτει τα πρώτα λεπτά μετά από ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό και κυρίως το πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη ζημιά». «Χρησιμοποιήσαμε απλές ουσίες που βρίσκονται σε φρούτα που καταναλώνουμε καθημερινά, όπως μήλα, σταφύλια και φράουλες, τα οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε υποπτευθεί ότι έχουν τέτοιες θεραπευτικές ιδιότητες. Τελικά, φαίνεται ότι οι ουσίες αυτές λειτούργησαν πολύ καλά», καταλήγει ο δρ. Murphy.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.