Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τι αποκαλύπτουν τα νύχια για την υγεία σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες ασθένειες μπορεί να «κρύβονται» πίσω από αυτά.
Γνωρίζατε ότι τα νύχια των χεριών και των ποδιών μπορούν να αποκαλύψουν την ύπαρξη διαφόρων ασθενειών στον οργανισμό;

Για παράδειγμα αν τα νύχια σας έχουν:

…βαθιές γραμμές σαν αυλάκια, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας ασθένειας που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα χημειοθεραπείας, ενός προηγούμενου τραυματισμού ή/και προηγούμενης έκθεσης σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

…καμπύλη προς τα μέσα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε μειωμένο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων εξαιτίας της έλλειψης σιδήρου στον οργανισμό σας. Θα μπορούσε ακόμη να είναι σημάδι ύπαρξης της ασθένειας Raynaud, μιας κοινής ασθένειας που επηρεάζει την παροχή αίματος στα δάχτυλα και τα νύχια, κάνοντάς τα πιο λευκά.

…πληκτροδακτυλία, αυτό είναι σημάδι ύπαρξης μιας πολύ σοβαρής ασθένειας. Μερικές φορές είναι το αποτέλεσμα χαμηλών επιπέδων οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος και θα μπορούσε να υποδηλώνει διάφορες ασθένειες των πνευμόνων. Η πληκτροδακτυλία σχετίζεται ακόμη και με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, καρδιαγγειακές παθήσεις, ασθένειες του ήπατος και AIDS.

…σκούρες ρίγες, αυτό μερικές φορές μπορεί να είναι μια μορφή καρκίνου του δέρματος, ο οποίος επηρεάζει τα νύχια και ονομάζεται μελάνωμα subungual.

…μικρά σημαδάκια σαν να τα έχετε καρφώσει, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι εκζέματος, αρθρίτιδας ή ψωρίασης.

…ωχρό ή κίτρινο χρώμα, τότε το πιο πιθανό είναι να έχετε μολυνθεί από μύκητες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.