Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση ο τραπεζίτης που δολοφόνησε δύο γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν ακρωτηριασμένα στο διαμέρισμά του.

Δύο εβδομάδες παράταση της προσωρινής του κράτησης, προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις αποφάσισε σήμερα το πρωί δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ για τον 29χρονο Βρετανό Ρούρικ Τζορτζ Κέιτον Τζάτινγκ, στέλεχος σε επενδυτική τράπεζα, ο οποίος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία.



Ο Ρούρικ Τζορτζ Κέιτον Τζάτινγκ, ο οποίος μέχρι πρότεινος εργαζόταν στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch, κατηγορείται για τη δολοφονία δύο νεαρών γυναικών από την Ινδονησία, των οποίων τα ακρωτηριασμένα πτώματα βρέθηκαν στο διαμέρισμά του σε ακριβή συνοικία του Χονγκ Κονγκ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα θύματα ήταν ιερόδουλες καθώς η συνοικία Γουαντσάι φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή και για την περιοχή των κόκκινων φαναριών. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιόν του στις 24 Νοεμβρίου.

Η εισαγγελέας Λουίζ Γουόνγκ δήλωσε στο δικαστήριο ότι αναπαράσταση του εγκλήματος «δεν έχει ακόμη διενεργηθεί καθώς δεν έχει συναινέσει ο κατηγορούμενος», αλλά όπως είπε ο συνήγορός του, ο Τιμ Πάρκερ, ο Τζάτινγκ ενδεχομένως να συναινέσει στο μέλλον. Ο Πάρκερ ζήτησε επίσης να λάβει το οπτικό υλικό από την κατάθεση του κατηγορούμενου στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το προφίλ του Τζάτινγκ στο Linkedin, εργάστηκε στο τμήμα δομημένων επενδυτικών κεφαλαίων της Barclays από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούλιο του 2010 και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, όπου σπούδασε Ιστορία και Νομικά. Είναι απόφοιτος του Winchester College, ενός από τα διασημότερα και παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα, ονομαζόταν Σουμάρτι Νίνγκσιχ και δολοφονήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η άλλη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή, δολοφονήθηκε την 1η Νοεμβρίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στον λαιμό και στους γλουτούς και ότι το ένα ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένο. Μάλιστα, η αστυνομία είπε ότι ο ίδιος ο Τζάτινγκ την κάλεσε για να ερευνήσει την υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.