Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Έτοιμος για την κηδεμονία ο θείος της μικρής Νάντια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταξίδεψε από τη Σουηδία στην Κρήτη και δήλωσε πρόθυμος να υποβληθεί σε εξέταση DNA.

Στην Κρήτη από τη Σουηδία όπου διαμένει από το 2013 ταξίδεψε ο θείος της μόλις 19 μηνών Νάντια, η οποία κατάφερε να επιβιώσει έπειτα από 4 ημέρες που παρέμεινε στη θάλασσα. Ο Μοχάμεντ Ντασούκι, παλαιστινιακής καταγωγής με συριακή υπηκοότητα, εμφανίστηκε χθες ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων και εξέφρασε τη λαχτάρα του να μεγαλώσει τη μικρή ως πραγματικός πατέρας.

Μαζί του μεγαλώνει και η μεγαλύτερη αδελφή της Νάντια, η Sindra. Ο κ. Ντασούκι κατέθεσε υπόμνημα στο δικαστήριο προκειμένου να αναλάβει αυτός την επιτροπεία της ανιψιάς του, καθώς οι υπόλοιποι συγγενείς του βρίσκονται στην εμπόλεμη Συρία.

Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA, ενώ εμφανίστηκε απόλυτα πρόθυμος ώστε να γίνει ανάλογη διαδικασία και με τη μεγαλύτερη αδελφή του παιδιού, η οποία ζει μαζί του, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος». «Για το παιδί είμαι πλέον ο πατέρας του. Ό,τι χρειάζεται θα του το προσφέρω. Πέρασε πολύ δύσκολα και χρειάζεται να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του», είπε ο ίδιος συγκινημένος. Το δικαστήριο εξετάζει θετικά το αίτημα του κ. Ντασούκι και αφού υποβληθεί σε εξέταση DNA, ώστε να διαπιστωθεί και επίσημα η συγγένεια, αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημά του.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτή η διαδικασία. Χαρακτήρισε θαύμα τη διάσωση της ανιψιάς του, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του αλλά και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο της 19χρονης Ντοά, η οποία υπήρξε φύλακας-άγγελος για το μωρό.

Ο Μοχάμεντ Ντασούκι αναγνώρισε τη μικρή του ανιψιά μέσω της φωτογραφίας που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα, με τη μικρή Νάντια να αγκαλιάζει σφιχτά τον διοικητή του Βενιζελείου - ΠΑΓΝΗ Νίκο Χαριτάκη, κατά την παραμονή της νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.