Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς λεωφορεία τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύση στο θέμα της μεταφοράς ζητούν οι γονείς παιδιών με αναπηρίες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εδώ και τρεις μήνες η μεταφορά των παιδιών από ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον «αέρα».

Οι γονείς συναντήθηκαν σήμερα με τον Αντιπεριφεριάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοφάνη Παπά, ζητώντας να βρεθεί λύση άμεσα. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι γονείς, «η λύση δεν πρέπει να είναι μόνο για εφέτος». Χαρακτηριστικό είναι πως το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι και λύθηκε στα τέλη του Νοέμβρη.

«Τα παιδιά μπορούν να πάθουν ακόμα και κατάθλιψη, μένοντας μακριά από το μικρόκοσμό τους», επισήμαναν οι γονείς στη συνάντηση. Μάλιστα, όπως τόνισε στο thesstoday ο κ. Καμπούρης, «Πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και να ζητήσει ευθύνες. Εδώ έχουμε κακοποίηση ανάπηρων παιδιών. Τα παιδιά αυτά είναι στα σπίτια τους, ενώ θα έπρεπε να είναι στα σχολεία».

Γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί, υπογράμμισαν στον κ. Παπά ότι η τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτό το διάστημα δεν μπορεί να πάρει άλλες αναβολές και πρέπει να βρεθεί λύση μια για πάντα. Οι γονείς έχουν ήδη προβλήματα, λόγω της κατάστασης των παιδιών τους και αυτή τη στιγμή το θέμα της μεταφοράς τους προσθέτει ένα ακόμα.

Ο κ. Παπάς, από την πλευρά του, δηλώνει στο thesstoday: «Είναι η τρίτη διαπραγμάτευση που γίνεται. Εύχομαι οι λεωφορειούχοι να αποδεχθούν τους όρους και έτσι από την Τρίτη να έχουμε κανονικά τα δρομολόγια». Παράλληλα, σημειώνει ότι συμμερίζεται την αγωνία των γονιών και των παιδιών, αλλά, ωστόσο, επισημαίνει ότι, «λόγω νόμου, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε επίταξη ούτε ανάθεση. Είναι ένας διαγωνισμός που θέτεις τους όρους και κάποιοι πρέπει να τους αποδεχτούν».

Δείτε τα βίντεο:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.