Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Καινούργια διαμερίσματα με 1.000 € το τετραγωνικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το κατασκευαστικό κόστος έχουν φτάσει να πουλάνε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακόμη και τα καινούργια σπίτια τους σε δεκάδες περιοχές στην Αττική.

Τουλάχιστον δύο στα δέκα νεόδμητα διαμερίσματα σε 52 περιοχές της Αθήνας πωλούνται προς 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, αναφέρει στη «δημοκρατία» ο επικεφαλής του κτηματομεσιτικού δικτύου E-Real Estates Θέμης Μπάκας, εξηγώντας ότι πρόκειται για πωλήσεις ανάγκης.

Στην πλειονότητά τους, οι ιδιοκτήτες που βγάζουν κυριολεκτικά στο σφυρί την περιουσία τους είναι είτε κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη ρευστού, ώστε να μπορέσουν να σώσουν τα υπόλοιπα διαμερίσματα που έχουν στην κατοχή τους είτε υπερχρεωμένοι ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν μέρος των ιδιόκτητων ακινήτων τους, χρηματοδοτώντας έτσι το κράτος (φορολογία) ή τις τραπεζικές υποχρεώσεις τους.

«Δεδομένου ότι τα τραπεζικά επιτόκια δεν ξεπερνούν το 1,40%, ένα μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών που έχουν καταθέσεις έως 150.000 ευρώ, ψάχνει τέτοιες ευκαιρίες», αναφέρει ο Θ. Μπάκας. Σύμφωνα με την έρευνα της E-Real Estates, τα καινούργια σπίτια του χιλιάρικου είναι, κυρίως, τριάρια 75-90 τετραγωνικών μέτρων πρώτου ορόφου με αποθήκη και parking.

Στις χαμηλότερες τιμές, ακόμη και στα 700 ευρώ ανά τ.μ., πωλούνται τα νεόδμητα διαμερίσματα στα δυτικά προάστια και σε κάποιες κεντρικές περιοχές, ενώ καινούργια σπίτια – ευκαιρίες μπορεί να βρει κάποιος και στην Ανατολική Αττική, όπου αρκετοί ιδιοκτήτες είχαν αγοράσει ή χτίσει δεύτερη κατοικία, για να εγκατασταθούν μελλοντικά και τώρα τους έχει γίνει αβάσταχτο βάρος.

Σε ό,τι αφορά τα βόρεια και τα ανατολικά προάστια, τιμές γύρω στο χιλιάρικο δεν απαντώνται στα καινούργια διαμερίσματα έως 5 ετών. Ωστόσο, σε πολλά απ’ αυτά, όπως το Ηράκλειο, η Παλλήνη, ο Γέρακας, το Κρυονέρι και ο Διόνυσος, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τα σπίτια δεκαετίας, καθώς πλέον δύο στα δέκα πωλούνται σε τιμές που μόνο στο Διόνυσο ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ανά τ.μ.

Στην ίδια τιμή και κατά το ίδιο ποσοστό πωλούνται τα διαμερίσματα 15 – 20 ετών σε Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Νέο Ψυχικό, Άνω Μελίσσια, Πεύκη και Μαρούσι.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.