Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα σίτισης απόρων ύψους 380.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πέφτουν» οι υπογραφές ανάμεσα σε υπουργείο Εργασίας και Περιφέρεια Αττικής.

Πρόγραμμα σίτισης αστέγων, ατόμων και οικογενειών που διαβιούν υπό συνθήκες ένδειας θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης στην υπογραφή της οποίας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής με το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 380.000 ευρώ από τα κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας, θα έχει 6μηνη διάρκεια και αποτελεί την έναρξη του προγράμματος σίτισης ενδεών που προτίθεται να αναπτύξει στη συνέχεια η Περιφέρεια Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό για το 2015 που παρουσίασε σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου αύξησε σε 13,1 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό για δράσεις κοινωνικής πολιτικής από 1,8 εκατ. ευρώ που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης έθεσε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο χθες το βράδυ η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου. Όπως εξήγησε η κ. Θανοπούλου, η διανομή των τροφίμων -που θα είναι αποκλειστικά από Έλληνες μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς- θα γίνει μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων του Εθνικού Δικτύου Παρέμβασης των Κοινωνικών Παντοπωλείων που λειτουργούν μόνο με ευθύνη των δήμων ή των ΝΠΔΔ τους, που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή που πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις μόνιμης λειτουργίας και τήρησης συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο στήριξης αστέγων.

Η κ. Θανοπούλου διευκρίνισε ότι στη διανομή δεν θα συμμετάσχουν ΜΚΟ ή Κοινωνικά Παντοπωλεία που διαχειρίζονται ΜΚΟ. Για τους δήμους που δεν διαθέτουν Κοινωνικό Παντοπωλείο η διανομή γίνεται μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων όμορων δήμων, μετά από απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.