Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Το μυστήριο για τον ένοικο, τα σενάρια και οι νέες 3D απεικονίσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Τα οστά θα δείξουν την ταυτότητα του νεκρού στην Αμφίπολη"


Τα οστά θα δείξουν την ταυτότητα του νεκρού στην Αμφίπολη, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Ανατομίας και Φυσιολογίας του ΑΠΘ, Θ. Αντίκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Από τα οστά θα βρούμε γρήγορα το φύλο, την ηλικία, ενδεχομένως το ύψος, αν η κνήμη είναι ολόκληρη και την παθολογία». Παράλληλα, ο κ. Αντίκας διευκρίνισε ότι, αν η κατάσταση των οστών είναι άριστη, τότε, όπως είπε, θα υπάρξουν σύντομα συμπεράσματα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




------------

Τι κρύβει η Περιστέρη για την Αμφίπολη

Αινιγματική ήταν η Κατερίνα Περιστέρη στις δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση ότι βρέθηκε σκελετός στην Αμφίπολη. Τι κρύβει η επικεφαλής των ερευνών θα αποκαλυφθεί τα επόμενα 24ωρα. Την ίδια στιγμή φουντώνει η σεναριολογία για την ταυτότητα του νεκρού.

Δείτε το βίντεο από το Star





------------

Νέα συγκλονιστική 3D… βόλτα στην Αμφίπολη

Με ένα εντυπωσιακό animation video μπορείτε να περιηγηθείτε στον τάφο της Αμφίπολης και να δείτε σε πιο σημείο βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού.




------------

Το Βίντεο που σε φέρνει πιο κοντά στην Αμφίπολη - Η μεγαλοπρέπεια του τύμβου
Οι σφίγγες, το εντυπωσιακό δάπεδο, οι Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης: Η μεγαλοπρέπεια του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, απεικονίζεται στην παρακάτω εντυπωσιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση:




------------

"Ακτινογραφούν" τον σκελετό της Αμφίπολης

Το DNA θα «μιλήσει» για την ταυτότητα του ενοίκου της Αμφίπολης. Η εργαστηριακή των οστών του σκελετού που βρέθηκε κάτω από τον τρίτο θάλαμο, θα αποκαλύψει το φύλο και την ηλικία του νεκρού ενώ θα επιχειρηθεί και ανάπλαση του προσώπου του. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι μετά από την εξέταση της οδοντοστοιχίας του νεκρού θα εξακριβωθεί από τις τροφές που έτρωγε αν ο ένοικος ήταν πλούσιος ή φτωχός.

Την ίδια στιγμή, οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι πρόκειται για επιφανή προσωπικότητα και ηρωική μορφή της εποχής του.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ






------------

Νέα σενάρια για τον ένοικο της Αμφίπολης

Ενώ οι ειδικοί επιστήμονες το επόμενο διάστημα θα ασχοληθούν με το ανθρωπολογικό υλικό του σκελετού που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης, άνοιξε πάλι ο κύκλος των εικασιών και των σεναρίων για τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης.

Την ίδια στιγμή, άρχισαν να επανέρχονται οι θεωρίες με πρωταγωνιστή τον Μέγα Αλέξανδρο, τους στρατηγούς του και την Ολυμπιάδα.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ





------------

«Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει πως έχει αποτεφρωθεί ο νεκρός»

Π. Τασούλας: Δεν έχει καθοριστεί ακόμη από την έρευνα στα οστά εάν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Δυο «ειδήσεις» που… ανεβάζουν το θερμόμετρο αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανασκαφική έρευνα της Αμφίπολης έδωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού. Η πρώτη αφορά το ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει πως ο νεκρός είχε αποτεφρωθεί.

Η δεύτερη –που ίσως είναι και η σημαντικότερη- είναι πως η επιστημονική έρευνα (DNA κλπ) πάνω στον σκελετό του Τύμβου ήδη ξεκίνησε! Αυτό που σημείωσε, ωστόσο, ο υπουργός Πολιτισμού είναι πως δεν έχει ακόμα καθοριστεί το αν πρόκειται για γυναίκα ή άνδρα…

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως μιλώντας στο «parapolitika 90,1» ο κ. Τασούλας απέφυγε να μπει στην ονοματολογία και κυρίως τον Μέγα Αλέξανδρο: «Ό, τι και να σας πω θα βρω τον μπελά μου. Εγώ νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μπλέκουμε σε αυτή τη συζήτηση» και συμπλήρωσε με νόημα: «κανείς δεν το είχε προβλέψει όλο αυτό. Είναι μοναδικό. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος. Από τον τάφο ως την οροφή είναι εννιά μέτρα. Είναι τεράστιο μνημείο»

Ο υπουργός ξεκαθάρισε μεν πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη από την έρευνα στα οστά εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, ωστόσο μίλησε και για οστά τα οποία δεν έχουν υποστεί καύση, σπεύδοντας όμως αμέσως να συμπληρώσει πως αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Ο κ. Τασούλας δηλαδή αποκάλυψε πως οι αρχαιολόγοι έχουν ενδείξεις πως πρόκειται για κανονική ταφή και όχι για ενταφιασμό υπολειμμάτων οστών μετά από καύση. «Δεν προκύπτει πως έχει αποτεφρωθεί ο νεκρός, αλλά και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν σημαντικός ο νεκρός».


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.