Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ηλεία: Ο δρόμος αποκάλυψε αρχαία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως στην περιοχή της Κυλλήνης, λίγο πιο έξω από την κάτω Παναγιά. Τα ευρήματα αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του δρόμου που ενώνει το λιμάνι της Κυλλήνης με την εθνική οδό Πατρών- Πύργου και αμέσως ενημερώθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και ξεκίνησε σωστική ανασκαφή στο συγκεκριμένο σημείο.

Αρχικά εντοπίστηκε ένας κεραμοσκεπής τάφος και εντός του ένα αγγείο, το οποίο σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας κα Γεωργία Χατζή, τοποθετείται χρονολογικά στους κλασσικούς χρόνους.

Το αγγείο μεταφέρθηκε στο μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας και τώρα το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων έχει μετατοπιστεί ένα μέτρο περίπου πιο πέρα από τον τάφο, όπου εντοπίστηκε ένας πολυπένδυτος αποθέτης.



Κατά την αρχαιότητα αποθέτης ονομαζόταν ο χώρος που αφήνονταν αντικείμενα απορριμματικού χαρακτήρα από οικισμούς ή από ιερά. Επρόκειτο για λάκκους, φυσικούς ή τεχνητούς, οι οποίοι καλύπτονταν με χώμα όταν γέμιζαν από τα αντικείμενα που ρίχνονταν μέσα.

Χθες ξεκίνησε η σωστική ανασκαφή στο συγκεκριμένο αποθέτη και εντός του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα στάχτης και αναμένεται οι εργασίες να συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ είναι ενήμερη η αστυνομία για τη φύλαξη του χώρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.