Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να...αποφύγετε!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε από τα λάθη των άλλων.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει, διαβάσει, ή αναπαράγει εσείς οι ίδιοι ταξιδιωτικές οδηγίες του τύπου «μην κάνεις αυτό» και «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι, ή κάθε φορά που συζητάτε για κάτι σχετικό;

Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα πριν από το επόμενο ταξίδι σας. Φροντίστε να μαθαίνετε από τα λάθη των άλλων… ρίχνοντας μια ματιά σε μια «κλασική συλλογή» από λανθασμένες ταξιδιωτικές συμβουλές:

1. Οι γυναίκες δεν πρέπει να ταξιδεύουν ποτέ μόνες

Είναι μία από τις πιο «πολυταξιδεμένες» ταξιδιωτικές συμβουλές. Η απάντηση σε αυτήν, ωστόσο, δεν είναι μία και μοναδική. Υπάρχουν σίγουρα μέρη, όπως η Ινδία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, που θα αποτελούσαν τουλάχιστον πρόκληση για μια γυναίκα, όμως αυτό δεν ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου.

Άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν παντού, είτε είσαι άντρας ή γυναίκα. Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς, θα ήταν να προσέχει να μην κάνει ριψοκίνδυνα πράγματα και να μην κάνει κάτι που δε θα έκανε και στη δική του πατρίδα!

2. Μην τρώτε φαγητό δρόμου

Πρόκειται σίγουρα για μία από τις χειρότερες συμβουλές στην ιστορία των… ταξιδιών! Εντάξει, σε ορισμένες χώρες πρέπει κανείς να παίρνει τα μέτρα του, όταν διαλέγει σε ποιον μικροπωλητή θα «σβήσει» την πείνα του, όμως το φαγητό του δρόμου είναι η πιο άμεση και φθηνή επιλογή για να γνωρίσει κανείς την ταυτότητα ενός λαού.

3. Η Ιταλία έχει την καλύτερη πίτσα στον κόσμο

Πολλοί ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στην Ιταλία θα έχουν να σας πουν μια ιστορία για τη «χειρότερη πίτσα που έχουν φάει ποτέ».Οι «τουριστικές παγίδες»υπάρχουν παντού, ακόμη και στους πιο φημισμένους για το φαγητό τους προορισμούς.

4. Προγραμματίστε τα πάντα/Μη σχεδιάζετε τίποτα

Παν μέτρον άριστον. Η ισορροπία είναι το «κλειδί», προκειμένου ένα ταξίδι να σας μείνει αξέχαστο.

5. Περισσότερα ρούχα στη βαλίτσα σημαίνει λιγότερο πλύσιμο

Μπορεί να υπάρχει μια αλήθεια μέσα σε αυτό, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερο βάσανο. Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, στους περισσότερους προορισμούς το να βάλει κανείς πλυντήριο είναι πολύ πιο εύκολο και φτηνό, απ’ ό,τι αν το έκανε μόνος του στο σπίτι του. Στο Βιετνάμ για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δώσει τα άπλυτά του στο ξενοδοχείο/hostel και με ένα δολάριο θα τα έχει πίσω καθαρά.

6. Πάρτε αρκετό υγρό φακών/αντηλιακό/φάρμακα για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Και πάλι αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τον προορισμό σας, όμως σε γενικές γραμμές όπου κι αν πάτε, μπορείτε να βρείτε τα πάντα… πολλές φορές μάλιστα πολύ φθηνότερα.

7. Πάρτε για καλό και για κακό ένα μαχαίρι για προστασία

Όποιος σας έχει δώσει αυτήν τη συμβουλή, μάλλον δεν έχει ταξιδέψει και πάρα πολύ.

8. Μην πάρετε οδηγό μαζί σας, ό,τι χρειαστείτε θα το βρείτε στο διαδίκτυο

Στις μέρες μας αυτό ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, όμως αν θέλετε να γλιτώσετε τις ώρες που θα ψάχνετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας για πληροφορίες… ένας ταξιδιωτικός οδηγός είναι πάντα η πιο εύκολη και άμεση λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.