Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Στο αρχείο υπόθεση που αφορούσε τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων του ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλα τα έργα που είχαν αναληφθεί ως ερευνητικά διεκπεραιώθηκαν κανονικά.

Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος υπόθεση που αφορούσε τη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων του ΑΠΘ από τις προηγούμενες πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μελετώντας το πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ, διαπίστωσε ότι όλα τα έργα που είχαν αναληφθεί ως ερευνητικά διεκπεραιώθηκαν κανονικά, οπότε δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Στο επίκεντρο της έρευνας του ΣΔΟΕ είχαν τεθεί οι αμοιβές (επιμίσθια) που εισέπραξαν ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος και οι αντιπρυτάνεις-συνεργάτες του (Γιάννης Παντής, Σοφία Κουίδου- Ανδρέου και Δέσποινα Λιάλιου) μέσω της εκτέλεσης ερευνητικών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, το ΣΔΟΕ πέρασε από «κόσκινο» το περίφημο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποίησαν με δαπάνη του Ιδρύματος, προερχόμενη από ερευνητικά προγράμματα, ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ και δύο από τους παραπάνω αντιπρυτάνεις για να παραβρεθούν σε γάμο της γραμματέως του Γ. Μυλόπουλου, που ήταν κουμπάρος.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι δαπάνες μετάβασης δεν συνδέονται με τα ερευνητικά προγράμματα και επομένως υπάρχουν ενδείξεις για το πλημμέλημα της απιστίας, με δεδομένο ότι, κατά τις ίδιες πηγές, το ποσό δεν ξεπερνάει συνολικά τις 3 500 ευρώ. Η υπόθεση του ταξιδιού διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.