Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κίνημα...πρωινής γυμναστικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η πόλη ακόμη… κοιμάται, εκείνοι βρίσκονται ήδη στο δρόμο, για να ξεκινήσουν το τρέξιμο. Τα μέλη του «Wake up street», μίας καινούργιας πρωτοβουλίας που στηρίζει και προωθεί τη δωρεάν πρωινή γυμναστική στο κέντρο της Αθήνας, δίνουν ραντεβού κάθε Τετάρτη στις 6.30 το πρωί στο άγαλμα του Καραϊσκάκη απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και αρχίζουν την ημέρα τους «δυναμικά», πριν πάνε στις δουλειές τους.

Η εβδομαδιαία, ωριαία, προπόνηση περιλαμβάνει συνήθως τρέξιμο μετά μουσικής στον Εθνικό Κήπο, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και άλλα μέρη, όπως η Πλάκα, ενώ σε κάθε συνάντηση όλοι οι συμμετέχοντες γυμνάζονται, αφού λίγες ημέρες πριν ορίζεται το ασκησιολόγιο.

Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον Ορέστη Παβατζόγλου και τον Δημήτρη Σαμαρά, δύο φίλους οι οποίοι είχαν πάντα μέσα τους το «μικρόβιο» της γυμναστικής. Σε μια περίοδο αναζήτησης, όταν έψαχναν να βρουν τρόπο να κινητοποιήσουν τους φίλους τους, κάνοντας κάτι διαφορετικό, σκέφτηκαν να εντάξουν την πρωινή άσκηση στο πρόγραμμά τους. «Θέλαμε να κάνουμε την πρωινή γυμναστική τρόπο ζωής», λένε στο «Έθνος» οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.