Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κτίριο κομμένο στα δύο στέκεται στον... αέρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οφθαλμαπάτη που κάνει τους περαστικούς να τρίβουν τα μάτια τους - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το συγκεκριμένο κτίριο που φαίνεται στις φωτογραφίες βρίσκεται στην αγορά του Covent Garden στο Λονδίνο και μοιάζε να είναι κομμένο στα δύο και να στέκεται στον αέρα.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται το σημείο καθημερινά, το κοιτάζουν έκθαμβοι, δεν πιστεύουν στα μάτια τους και βγάζουν συνεχώς φωτογραφίες.



Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οφθαλμαπάτη που έγινε πραγματικότητα χάρη στην εφευρετικότητα του Alex Chinneck, ο οποίος και δούλεψε πάνω σε αυτό το εγχείρημα για μήνες.



Η ψευδαίσθηση επιτυγχάνεται με ένα βαρύ και ισχυρό αντίβαρο που υποστηρίζει το πάνω μισό του κτιρίου, τη στιγμή που φαίνεται να κρέμεται -στο κενό- πάνω από το μέρος που πατάει στο έδαφος. Μια δοκός από χάλυβα είναι κρυμμένη στο εσωτερικό του και συνδέεται με μια πλατφόρμα, επίσης από χάλυβα.



Ο ίδιος παραδέχθηκε στην Daily Telegraph: «Δεν μπορείς να πεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο αληθινό και το ψεύτικο. Ακόμα και αν το δεις και το αγγίξεις. Είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο σχέδιο. Ο στόχος μου είναι να το απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καθώς θα περιηγούνται στο κτίριο».



Το κτίριο - οφθαλμαπάτη θα μπορούν να απολαύσουν οι περαστικοί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.