Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανθρωπόμορφες σκιές, φώτα που τρεμοπαίζουν, απόκοσμα ουρλιαχτά... ένα αληθινό σκηνικό τρόμου.

Τα μυστήρια σας μαγνητίζουν με ανεξήγητο τρόπο; Αν λατρεύετε να ακούτε ιστορίες για στοιχειωμένα μέρη και τρομακτικούς μύθους,τότε το συγκεκριμένο θέμα είναι γραμμένο για εσάς...

Πρόκειται για μια ανατριχιαστική συλλογή από πραγματικά μέρη σε όλο τον κόσμο,όπου η ιστορία τους στοιχειώνεται από μια σειρά από φρικιαστικά περιστατικά που τα σημάδεψαν για πάντα.

Σανατόριο Γουέβερλι Χιλς, Κεντάκι, ΗΠΑ 







Λειτούργησε αρχικά ως νοσοκομείο το 1910 για ασθενείς που υπέφεραν από φυματίωση. Ωστόσο γρήγορα η αρρώστια πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις επιδημίας με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σανατόριο. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη των ΗΠΑ, με μαρτυρίες για παράξενους θορύβους, ανθρωπόμορφες σκιές, φώτα που τρεμοπαίζουν… Το σανατόριο έκλεισε το 1961 και εντός των τειχών του πέθαναν χιλιάδες ασθενείς.

Ancient Ram Inn, Βρετανία 





Αυτό είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Βρετανίας και θα το βρείτε στο χωριό Wotton-under-Edge, στο Gloucestershire. Χτισμένο το 1145 πάνω σε ένα αρχαίο παγανιστικό νεκροταφείο - πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν παιδιά - το εξοχικό σπίτι είναι στοιχειωμένο από ένα δολοφονημένο νεαρό κορίτσι που ονομάζεται Rosie, έναν ιέρεια, και έναν δαίμονα, γνωστό ως εφιάλτη.

Οχυρό George, Οντάριο Καναδά




Με θέα στον ποταμό Νιαγάρα, το οχυρό George χτίστηκε μεταξύ 1796 και 1802. Αυτή η οχύρωση υπηρέτησε ως έδρα για το Κέντρο Διεύθυνσης του βρετανικού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812, και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άμυνα των Καναδών.
Σήμερα, οι επισκέπτες στο Fort George National Historic Site μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο να περιηγηθούν στη στρατιωτική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα, να επισκεφθούν την πυριτιδαποθήκη κ.ο.κ. Φυσικά καταλαβαίνετε ότι το μέρος είναι στοιχειωμένο καθώς ακούγονται οι φωνές των στρατιωτών…

Chateau de Brissac, Γαλλία 





Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στο Chateau de Brissac που βρίσκεται στην επαρχία του Anjou στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία συχνά αναφέρουν ότι μοιάζει με κάστρο παραμυθιού. Το κάστρο που χτίστηκε τον 11ο αιώνα, είναι το ψηλότερο στη Γαλλία και αποπνέει μια ιδιαίτερη γοητεία.

Αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα καταστράφηκε, ξαναχτίστηκε και ακόμη εγκαταλείφτηκε για λίγο στα τέλη της δεκαετίας 1790. Μια διπλή δολοφονία που συνέβη τον 15ο αιώνα, μέσα στα τείχη του είχε ως αποτέλεσμα το Chateau de Brissac να στοιχειωθεί από ένα φάντασμα που ονομάζεται la Dame Verte, ή «Πράσινη κυρία».
Monte Christo Homestead, Αυστραλία 



Αποτελεί μια ιστορική κατοικία που βρίσκεται στην πόλη της Junee, στο New South Wales της Αυστραλίας. Κατασκευασμένο το 1885, είναι ένα διώροφο βικτοριανό αρχοντικό που στέκεται πάνω σε ένα λόφο με θέα την πόλη.
Το Monte Cristo φέρεται να είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Αυστραλίας, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για απόκοσμες μορφές, παράξενα φώτα, αόρατα πεδία δυνάμεως, ήχους φαντασμάτων και ακρωτηριασμένα ζώα. Αυτά αποδίδονται σε διάφορα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά το παρελθόν όπως η δολοφονία ενός επιστάτη το 1961 και η φυλάκιση ενός ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου για πολλά χρόνια σε ένα από τα δωμάτια.

Δείτε τα παραπάνω και πέντε επιπλέον στοιχειωμένα μέρη στο παρακάτω βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.