Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Υδατοδεξαμενές στην Πυροσβεστική από το δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα τοποθετηθούν σε θέσεις που είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τέσσερις υδατοδεξαμενές σύγχρονης τεχνολογίας, με χωρητικότητα 22.700 λίτρα οι τρεις και 36.320 λίτρα η τέταρτη, παρέδωσε σήμερα ο δήμος Ηρακλείου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι υδατοδεξαμενές θα τοποθετηθούν σε θέσεις μέσα στα διοικητικά όρια του δήµου, θέσεις στις οποίες είναι αυξημένος ο κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς.



Η προμήθεια των υδατοδεξαμενών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007-2013», με 100% χρηματοδότηση, κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η παράδοση των υδατοδεξαμενών έγινε στον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημήτρη Ραπανάκη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ηρακλείου Εμμανουήλ Δαμουλάκη, από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Πέτρο Ινιωτάκη.

«Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια εφοδιάζουμε όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με σύγχρονα μέσα και υποδομές, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους, όπου χρειάζεται» ανέφερε ο κ. Ινιωτάκης.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι ο δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, έχει καθήκον και υποχρέωση να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των δημοτών γι αυτό και συνεργάζεται με όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.