Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μεγαλώνοντας μία λεοπάρδαλη στο... σπίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οικογένεια ανέλαβε τη φροντίδα της μέχρι να μπορεί να επιστρέψει στο ζωολογικό κήπο.

Μπορεί η μικρή λεοπάρδαλη Nimbus να βίωσε την εγκατάλειψη από την ίδια της τη μητέρα όμως η τύχη ήταν με το μέρος της.

Ο Jamie Craig ανέλαβε να μεγαλώσει τη μικρή λεοπάρδαλη, όταν την εγκατέλειψε η μητέρα της λίγο μετά από τη γέννησή της στο Cotswold Wildlife Park στην Οξφόρδη. Ο Jamie, που δουλεύει εκεί, βρήκε τη μικρή Nimbus μαζί με ένα άλλο νεογέννητο, το οποίο δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 

Αποφάσισε λοιπόν να την πάρει στο σπίτι του και να τη μεγαλώσει ο ίδιος, κάνοντας το μπάνιο… σπίτι της. Με τη βοήθεια των παιδιών του, του 13χρονου Jai και της 10χρονης Niemi, άρχισαν να ταΐζουν τη μικρή λεοπάρδαλη με μπιμπερό και να τη φροντίζουν μέχρι να γίνει δύο μηνών και να είναι έτοιμη να επιστρέψει στο ζωολογικό κήπο.



Ο Jamie Craig είπε Daily Mail, ότι επέλεξε να κρατήσει τη μικρή λεοπάρδαλη στο μπάνιο, προκειμένου το ζώο να νιώθει ότι αυτό είναι το βασίλειό της. Βέβαια η οικογένεια ήξερε εξαρχής ότι σύντομα θα την αποχωριστεί, καθώς η λεοπάρδαλη θα επέστρεφε στον ζωολογικό κήπο.



Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά τη φύση αυτού του ζώου, όπως το πόσο μεγάλα γίνονται τα δόντια και τα σαγόνια τους, ενώ παραδέχθηκε πως η Nimbus είχε αρχίσει ήδη να δείχνει το ζωώδες ένστικτό της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.