Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο μποντιμπιλντεράς που γνωρίζει το μυστικό της ευτυχίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλάξτε το περιβάλλον που ζείτε, όχι το μυαλό.

Είναι ένα απόλυτο μεγαθήριο: Ζυγίζει 99 κιλά, διαθέτει μυώδη σάρκα και σηκώνει το ένα μετά το άλλο τα μεταλλικά βάρη σαν να είναι χαρτόκουτα. Ένας τυπικός μποντιμπιλντεράς θα πείτε, με όσα συνειρμικά και ρατσιστικά σχόλια συνοδεύουν τέτοιους τύπους.



Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Paul Dolan κατέχει μια θέση στην Συμπεριφορική Επιστήμη στο LSE (london school of economics) και έχει συνεργαστεί με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και για λογαριασμό της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, ο πελώριος Paul είναι ένας από τους παγκόσμιους ερευνητές της ευτυχίας

Ο 46χρονος καθηγητής θεωρεί ότι η ευτυχία δεν είναι αποτέλεσμα του τι συμβαίνει στο μυαλό, αλλά του τι συμβαίνει γύρω μας. Στο νέο του βιβλίο «Happiness By Design: Finding Pleasure and Purpose in Everyday Life», ο Dolan δεν χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους που ακολουθούν τα self-help βοηθήματα.



«Αγοράζεις ένα τέτοιο βιβλίο που σου λέει πώς να είσαι θετικός! Τι μας λες! Το δοκίμασα και εγώ, αλλά δε σε βοηθάει να το κάνεις και καταλήγεις περισσότερο θλιμμένος από ότι ήσουν…», λέει και ιδού που θέλει να καταλήξει: «Σχεδόν όλα αυτά τα βιβλία αφορούν το συνειδητό νου, για το πώς να σκεφτεί διαφορετικά. Και είναι δύσκολο να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται και αυτό κάνει τις δράσεις τους διαφορετικές, και επηρεάζει το πώς αισθάνονται».

Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το γυμναστήριο; Ο Dolan θέλει ακριβώς αυτό: να σκεφτεί κανείς ότι το νόημα της ζωής βασίζεται στην ευχαρίστηση, την ισορροπία και τον σκοπό. Ο 46χρονος αναφέρει ότι η δραστηριότητα της γυμναστικής, που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, του έφερε μια αίσθηση εστίασης και προόδου στη ζωή του, όταν κατάφερε και σήκωσε τα πρώτα 66 κιλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.