Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τι προβλέπεται για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Αθωνιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρυθμίσεις στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας.

Για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία (εκκλησιαστικό γυμνάσιο και γενικό εκκλησιαστικό λύκειο) απαιτείται επιπροσθέτως η προηγούμενη έγκριση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους σύμφωνα με το ΦΕΚ 765 Β χωρίς να απαιτείται αιτιολογημένη γνώμη για την άρνηση παροχής έγκρισης για τους εκπαιδευτικούς που τυχόν προηγούνται στον πίνακα κατάταξης.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο άρθρο 52 του νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων» όσον αφορά τις προσλήψεις στην Αθωνιάδα. Με τη ρύθμιση αυτή τον κύριο λόγο στις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών τον έχει η Ιερά Επιστασία αφού η έγκρισή της είναι προαπαιτούμενο για τους αναπληρωτές που θα προσληφθούν στην Αθωνιάδα άσχετα αν υπάρχουν υποψήφιοι που προηγούνται στην κατάταξη.

Να σημειώσουμε ότι στο ΦΕΚ 765Β/1987 αναφέρονταν στο άρθρο 10 παράγραφος 5 ότι οι καθηγητές διορίζονται με πρόταση και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητας υπό του Υπουργείο Εθνική Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.