Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Βελτιώνεται η υγεία της ισπανίδας νοσοκόμας με Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραμένει ωστόσο σοβαρή η κατάστασή της.

Ο αδελφός της ισπανίδας νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ο πρώτος άνθρωπος που μολύνεται εκτός Αφρικής, δήλωσε χθες Σάββατο βράδυ ότι η Τερέσα Ρομέρο πηγαίνει «καλύτερα» και «δεν έχει πια πυρετό», αν και η κατάστασή της παραμένει «σοβαρή».

«Είναι καλύτερα, δεν έχει πια πυρετό, φαίνεται ότι αν και παραμένει σοβαρά πηγαίνει καλύτερα και προχωρά. Είναι σοβαρά αλλά σταθερά, αυτό δίνει ελπίδες», δήλωσε ο Χοσέ-Ραμόν Ρομέρο στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.
«Φαίνεται ότι αυτές τις ημέρες ήταν στην κρίσιμη φάση των πρώτων τεσσάρων ημερών μετά τη μόλυνση», διευκρίνισε ο ίδιος. Η Τερέσα Ρομέρο νοσηλεύεται από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα όταν φρόντιζε έναν άρρωστο ισπανό ιεραπόστολο ο οποίος είχε επαναπατριστεί από τη Σιέρα Λεόνε και πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Χοσέ-Ραμόν Ρομέρο διευκρίνισε ότι δέχθηκε να μιλήσει στην εκπομπή για να «υπερασπιστεί» την αδελφή του, καθώς αφού αποκαλύφθηκε η μόλυνσή της η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Άνα Μάτο και ο Χαβιέ Ροντρίγκες, υπεύθυνος για όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες στη Μαδρίτη, είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η νοσοκόμα ίσως προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα εξαιτίας ενός «ανθρώπινου λάθους» από την πλευρά της.

Ο Ροντρίγκες έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι η 44χρονη νοσοκόμα, που εθελοντικά περιέθαλψε δύο ισπανούς ιεραποστόλους που είχαν νοσήσει από τον Έμπολα, είπε ψέματα για τον τρόπο με τον οποίο μολύνθηκε.

Τα σχόλιά του αυτά προκάλεσαν την οργή των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας στην Ισπανία.

Αν και η νοσοκόμα παρέλειψε να αναφέρει ότι είχε έρθει σε επαφή με τους δύο ασθενείς ιεραποστόλους όταν πήγε να δει έναν γιατρό στα τέλη Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες είχε επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Κάρολος Γ’ στο οποίο εργαζόταν για να ενημερώσει για την αδιαθεσία της, όμως της είπαν απλώς να μείνει σπίτι της.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα», υπογράμμισε ο Χοσέ-Ραμόν, υπονοώντας ότι οι αρχές θέλησαν «να στρέψουν την προσοχή» στην αδελφή του για να αποφύγουν να αποκαλυφθούν άλλες ελλείψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τερέσα Ρομέρο συμπεριφέρθηκε «συνετά» και μάλιστα είχε αρνηθεί να τον δει λίγες ημέρες πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους επειδή δεν αισθανόταν καλά. «Της έκανα πλάκα λέγοντάς της: “για πες, έχεις Έμπολα;”», διηγήθηκε ο Χοσέ-Ρσμόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.