Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Έκανε 726 χλμ με μία μόνο φόρτιση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σλοβένος κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ένας σλοβένος ενθουσιώδης τεχνολόγος οχημάτων ξεπέρασε τα όρια της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς διένυσε διαδρομή 726 χιλιομέτρων με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μία μόνο φόρτιση.

Ο Αντρέι Πέτσιακ από το χωριό Τσέσνιτσα της περιφέρειας Γκορένισκο οδήγησε ένα μεταποιημένο Mazda 5, το οποίο ονομάζεται Metron 7, από το παραλίμνιο θέρετρο Μπλεντ της Σλοβενίας στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας χωρίς να σταματήσει για φόρτιση, δηλαδή διένυσε τη μεγαλύτερη απόσταση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Το ταξίδι του Αντρέι Πέτσιακ κινηματογραφήθηκε από εικονολήπτη που επέβαινε στο αυτοκίνητο και ένας δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του τουριστικού οργανισμού του Μπλεντ τον ακολουθούσαν με άλλο όχημα.

Έκανε 726 χλμ με μία μόνο φόρτιση!

Το Metron 7 διένυσε επτά φορές μεγαλύτερη απόσταση από εκείνη που μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία κατασκευάζονται από γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες διανύουν, σύμφωνα με τη σλοβενική εφημερίδα «Ντνέβνικ». Η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε ο Αντρέι Πέτσιακ το αυτοκίνητο ήταν κανονική, κατά μέσο όρο 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Metron 7 είναι οικογενειακό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από το Institute Metron, μία τετραμελή εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς κρατική στήριξη ή χορηγούς.

«Αποδείξαμε ότι οι μεγάλες αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και με μία μόνο φόρτιση. Αν το επιτύχαμε αυτό με τα δικά μας περιορισμένα κεφάλαια, τι μπορούν να επιτύχουν άλλοι που έχουν πολλά περισσότερα κεφάλαια» είπε ο κ. Πέτσιακ.

Το αυτοκίνητο, με το οποίο ταξίδεψε το Σάββατο και την Κυριακή είναι πρωτότυπο και δεν είναι για πώληση προς το παρόν, αλλά η εταιρεία Institute Metron επιθυμεί να πουλήσει την τεχνολογία της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.