Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει όνομα ο Δήμος Καλαμπάκας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο «Μετεώρων». Το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr o δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως «ιστορική» προτείνοντας την μετονομασία του Δήμου.

«Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, θα διευκόλυνε το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού. Είναι η στιγμή να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας», ανέφερε ο κ. Σινάνης.

«Τι πυροτέχνημα είναι αυτό; Μας αιφνιδιάζεται όλους, δεν το αναφέρατε αυτό ούτε προεκλογικά, φέρνετε τόσο σημαντικό θέμα χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση με πολίτες και Φορείς για να το ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι κάποιος από πίσω σας», Ιωάννης Μπουφίδης που είδε να καταψηφίζεται το αίτημα της αναβολής της συζήτησης του θέματος.

«Τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά. Το να εξαλείψουμε το όνομα Καλαμπάκα την εξαφανίζουμε. Δεν πρέπει να φύγει από την ονομασία του Δήμου, αυτήν πρέπει να αναβαθμίσουμε. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μια χαρά ξεκινήσατε τη θητεία σας αυτό τι το θέλατε; Για να μαλώσουμε; Είναι τεράστιες οι ευθύνες σας. Χρειάζεται ωριμότητα για να συζητηθεί. Το πρόβλημά μας είναι ο Δήμος – έκτρωμα που δημιουργήθηκε με τον "Καλλικράτη".

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα χωρίς να ρωτήσουμε τον κόσμο. Προτείνω την ονομασία Δήμος Καλαμπάκας και Μετεώρων ή την αναβολή της συζήτησης», συμπλήρωσε ο Ιωάννης Μπουφίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.