Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός από νέο κρούσμα Έμπολα στο Τέξας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπτώματα παρουσιάζει νοσηλευτής του πρώτου Αμερικανού που πέθανε από τον ιό.

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει το πιθανό νέο κρούσμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα στο Τέξας των ΗΠΑ.

Ένας νοσηλευτής που είχε φροντίσει τον Λιβεριανό ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη από Έμπολα, προσβλήθηκε από τον ιό ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Υγείας του Τέξας, αφού έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής.

«Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι.

Ο νοσηλευτής εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ντάλας όπου είχε μεταφερθεί ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο Λιβεριανός ασθενής που πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

«Ενισχύουμε την ομάδα μας στο Ντάλας και εργαζόμαστε με μεγάλη προσοχή για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού», πρόσθεσε ο Λέικι.

Ο νοσηλευτής παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τον Λιβεριανό στον νοσοκόμο. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή ο νοσηλευτής και έχουν ενδεχομένως εκτεθεί στον ιό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.