Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στο στόχαστρο τα οικογενειακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νηνεμία πριν από την καταιγίδα επικρατεί στο ακανθώδες ζήτημα του ασφαλιστικού μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία έληξε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην επόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών προτίθεται να παρουσιάσει αναλυτικά τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις του στο σύστημα, με στόχο την εξάλειψη όλων των «φωτογραφικών» διατάξεων που οδήγησαν σε συνταξιοδότηση χιλιάδες ασφαλισμένους, παράλληλα με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/10, που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από 1-1-2015.

Όπως αναφέρει στη Realnews ο Γ. Βρούτσης, «με την απλοποίηση-κωδικοποίηση του ασφαλιστικού νόμου θα καταργηθούν όλες οι προνομιακού χαρακτήρα ρυθμίσεις συνταξιοδότησης που... βγάζουν μάτι».

Η έκθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν «φωτογραφικές» διατάξεις μέσω των οποίων συνταξιοδοτήθηκαν ασφαλισμένοι με μόλις 12 έτη ασφάλισης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του ΚΕΠΕ, όπου αναφέρεται ότι 7 στους 10 συνταξιούχους του ΙΚΑ λαμβάνουν συντάξεις «υψηλού κόστους» που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.