Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Υποστελεχωμένα τα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής των μαθητών.

Υποστελεχωμένα είναι τα ΚΕΔΔΥ σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα το υπάρχον προσωπικό να αδυνατεί να εξυπηρετήσει του δεκάδες γονείς και μαθητές που καταφεύγουν σε αυτά για να τύχουν διαφοροδιάγνωσης και υποστήριξης.

Μόνο στο ΚΕΔΔΥ Καρδίτσας η λίστα αναμονής αριθμεί 231 μαθητές με βάσει τα περσινά δεδομένα, όπως αναφέρουν σε ερώτησή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ των άλλων τονίζουν ότι η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο χρόνος ικανοποίησης του αιτήματος ενός μαθητή αντίκειται εκ των πραγμάτων στον χρόνο των 45 ημερών που ορίζει ο ν.4186/13.

Στα προβλήματα που καταγράφουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσωρινότητα και η υποστελέχωση τους, η έλλειψη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ψυχολόγων όπως και το γεγονός ότι τα ΚΕΔΔΥ παραμένουν χωρίς δικό τους κωδικό εξόδων με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να στηρίζεται στην «επαιτεία» και στην κατανόηση άλλων σχολικών μονάδων και υπηρεσιών.

Οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν τις ενέργειες του Υπουργού Παιδείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΚΕΔΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απάντηση παλιότερης ερώτησης για τα ΚΕΔΔΥ ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωνε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου διατέθηκαν 220 πιστώσεις για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού για την στελέχωση των ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ ενώ μεταξύ των άλλων τόνιζε ότι το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες πιστώσεις με κύριο στόχο την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων της Ειδικής Αγωγής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.