Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε από Έμπολα εργαζόμενος του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι ο τρίτος υπάλληλος του Οργανισμού που χάνει τη ζωή του.

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός.

Ο άνδρας αυτός, ένας οδηγός στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τις γυναίκες, είναι ο τρίτος υπάλληλος του Οργανισμού που χάνει τη ζωή του από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξέσπασε η επιδημία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, τον Στεφάν Ντουζαρίτς, η σύζυγός του έχει προσβληθεί επίσης από τον ιό και λαμβάνει θεραπεία.

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενούς μας στη Σιέρα Λεόνε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπό τις παρούσες συνθήκες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ένας Σουδανός που εργαζόταν στις υπηρεσίες υγείας του ΟΗΕ στη Λιβερία πέθανε τον περασμένο μήνα στη Γερμανία όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία. Ένας άλλος εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών, ένας Λιβεριανός, πέθανε και αυτός την ίδια περίοδο, κατά πάσα πιθανότητα από τον Έμπολα.

Η χειρότερη επιδημία του Έμπολα στην ιστορία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.500 ανθρώπους από την αρχή του έτους στη Δυτική Αφρική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.