Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η ευτυχία «κορυφώνεται» στα 58

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλύτερη ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής.

Οι άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχείς καθώς ο χρόνος περνά από επάνω τους, φτάνοντας στο «απόγειο» της ευτυχίας τους στην ηλικία των 58 ετών.

Αυτό τουλάχιστον, ισχύει για τους Βρετανούς, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία έδειξε ότι η ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής… ισορροπεί όταν φτάνουν στη μέση ηλικία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, που επικαλείται την έρευνα, η ηλικία που συνοδεύεται από τα μεγαλύτερα επίπεδα στρες στη ζωή είναι στα 35 χρόνια, καθώς οι νέοι άνθρωποι παλεύουν να ξεκινήσουν τη δημιουργία μιας οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εξελιχθούν και στον επαγγελματικό τομέα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Cary Cooper από το πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ «δεν προκαλεί έκπληξη που η δεκαετία των 30 είναι τόσο αγχωτική, καθώς οι νέοι άνθρωποι προσπαθούν να συνδυάσουν την πίεση από τον εργασιακό χώρο, αλλά και τις οικογενειακές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να διατηρήσουν μια ευτυχισμένη σχέση».

«Ποτέ δεν ήταν πιο δύσκολο, να καταφέρει κανείς να βρει ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή στους γρήγορους ρυθμούς της πολυάσχολης καθημερινότητας. Η αξιοποίηση στο έπακρο του χρόνου που έχει κανείς στη διάθεσή του και η σωστή οργάνωσή του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα επίπεδα ευτυχίας που βιώνει κανείς» σημείωσε ο καθηγητής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.