Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ιντιάνα: 43χρονος κατηγορείται για τουλάχιστον 7 δολοφονίες γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από μερικά χρόνια για σεξουαλικά αδικήματα, θεωρείται ύποπτος για τις δολοφονίες τουλάχιστον 7 γυναικών στη βορειοδυτική Ιντιάνα των ΗΠΑ, με τις αρχές να εικάζουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος έχει σκοτώσει και άλλες γυναίκες ακόμη και πριν από 20 χρόνια.



Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας, ο Ντάρεν Βαν, 43 ετών, φέρεται ότι δολοφόνησε και εγκατέλειψε τα πτώματα των γυναικών μέσα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Ο Βαν, από το Γκάρι της Ιντιάνα, συνελήφθη το Σάββατο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη μία από τις 7 δολοφονίες, δήλωσε ο Τζον Ντότι, ο διοικητής της αστυνομίας της γειτονικής πόλης Χάμοντ.

Το 2008 είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στον Βαν για σεξουαλική επίθεση σε μια 25χρονη γυναίκα την οποία στη συνέχεια προσπάθησε να στραγγαλίσει, δήλωσε ο Ντότι σε δημοσιογράφους. Ο Βαν καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη. Αφέθηκε ελεύθερος το 2013.

Ο διοικητής της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης συνελήφθη το Σάββατο, μια ημέρα αφότου οι αρχές ανακάλυψαν το πτώμα της 19χρονης Άφρικα Χάρντι σε ένα μοτέλ στο Χάμοντ.

Όπως ανέφερε ο Ντότι, η Χάρντι πρόσφερε σεξ επί πληρωμή μέσω του ιστότοπου αγγελιών συναντήθηκε με τον Βαν στο μοτέλ. Οι δυο τους είχαν κλείσει συνάντηση στο μοτέλ όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 19χρονη.

Όταν η Χάρντι δεν επέστρεψε από το ραντεβού της, μία γυναίκα που βοήθησε στο να κανονιστεί η συνάντηση, αναζήτησε την 19χρονη και την βρήκε στραγγαλισμένη σε δωμάτιο του μοτέλ.

Κατά την ανάκρισή του ο Βαν ομολόγησε ότι ενέχεται του στη δολοφονία της Χάρντι, ενώ οδήγησε τις αρχές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια όπου βρίσκονταν τα πτώματα 6 ακόμα γυναικών, δήλωσε ο Ντότι.

«Πιθανόν δρούσε τα τελευταία 20 χρόνια, βάσει κάποιων καταθέσεων που έχουμε, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα επαληθευτεί», είπε. «Είναι πιθανό να ανακαλύψουμε και άλλα θύματα», δήλωσε ο Ντότι.

Ο διοικητής είπε επίσης ότι οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ορισμένα από τα θύματα και πρόκειται για την 35χρονη Άνιθ Τζόουνς από το Μέριβιλ, την 28χρονη Τεϊάρα Μπέιτι από το Γκάρι και την 36χρονη Κριστίν Ουίλιαμς, επίσης από το Γκάρι. Τα στοιχεία των τριών άλλων γυναικών παραμένουν άγνωστα.

Ο Ντότι δήλωσε ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές εάν τα θύματα δολοφονήθηκαν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια ή μεταφέρθηκαν εκεί μετά το θάνατό τους. Δεν είναι επίσης σαφές εάν τα άλλα θύματα εκπορνεύονταν.

Ο Βαν ζούσε σε ένα αγρόκτημα στο Γκάρι με τον αδελφό του και τη φίλη του αδελφού του, δήλωσε ένας γείτονας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση καθώς θεωρούσε τον Βαν «καλό άνθρωπο» ο οποίος αναλάμβανε συχνά να προσέχει τα ανιψάκια του.

Οι αρχές του Γκάρι και του Όστιν, στο Τέξας, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν υποθέσεις αγνοουμένων προσώπων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν άλλα πιθανά θύματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, η πρώην σύζυγος του Βαν είπε πως είχε υπηρετήσει στους Πεζοναύτες. Το σώμα επιβεβαίωσε ότι είχε ενταχθεί στις τάξεις του, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη θητεία του.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.