Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

10.000 εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου - Το χρονοδιάγραμμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με διαδικασίες-εξπρές ξεκινούν να καταβάλλονται 10.000 εφάπαξ. Αναμένεται να ικανοποιηθούν όσες συνταξιοδοτικές πράξεις έφθασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.

Με διαδικασίες-εξπρές θα καταβληθούν τουλάχιστον 10.000 εφάπαξ σε δημοσίους υπαλλήλους μέσα στις επόμενες 70 ημέρες, καθώς με την έξτρα χρηματοδότηση επιταχύνεται η εξέταση των αιτημάτων.

Πρόκειται για συνταξιοδοτικές πράξεις που έφτασαν στο Ταμείο Πρόνοιας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 (αφορά όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία τους πριν από τον Αύγουστο του 2013).

Ουσιαστικά ένας στους τρεις ασφαλισμένους που είναι στην... αναμονή θα πάρει μέχρι το τέλος του έτους το εφάπαξ. Αυτήν τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 34.000 αιτήσεις για την καταβολή του βοηθήματος από τον φορέα του Δημοσίου, με τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τους 15 μήνες.

Σημειώνεται πως τα 10.000 εφάπαξ (ενδεχομένως να φτάσουν και τα 12.000) που θα δοθούν εντός του έτους θα υπολογιστούν με τον παλιό τρόπο και χωρίς να υπάρξει νέα μείωση.

Κατά μέσο όρο το ποσό που θα δοθεί είναι 29.000 ευρώ ενώ διακυμάνσεις υπάρχουν ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και την εκπαίδευση.

Χωρίς καμία αλλαγή πρόκειται να δοθεί το εφάπαξ και σε όσες αιτήσεις εξεταστούν μέχρι και τον Μάρτιο του 2015.

Με βάση τον σχεδιασμό το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς θα εξεταστούν οι συνταξιοδοτικές πράξεις που έφτασαν στο Ταμείο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2014.

Προσοχή, καθώς πρόκειται για ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31 Αυγούστου 2013 (καθώς μεσολαβεί ένα διάστημα μέχρι να φτάσει η συνταξιοδοτική πράξη από το Γενικό Λογιστήριο στο Ταμείο). Επομένως δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού και δεν θα έχουν καμία νέα μείωση στο καταβαλλόμενο ποσό.

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.