Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι μετανάστες θέλουν Ελβετία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελβετία έρχεται στην κορυφή της κατάταξης των προορισμών που προτιμούν οι εκπατρισμένοι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία αξιολογούνται οι υλικές συνθήκες και η ποιότητα ζωής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Το τοπ 10 αυτής της δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε από την τράπεζα HSBC, αποκαλύπτει επίσης την πολύ καλή φήμη των ασιατικών προορισμών, που καταλαμβάνουν περισσότερες από τις μισές θέσεις.

Η κατάταξη των δέκα χωρών στην κορυφή του καταλόγου που διαμορφώθηκε από μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση μεταξύ 9.288 εκπατρισμένων, είναι η ακόλουθη: Ελβετία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Γερμανία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Ινδία, Χονγκ Κονγκ.

Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αξιολόγησαν την οικονομική κατάστασή τους (μισθός, αποταμιεύσεις, οικονομική κατάσταση της χώρας υποδοχής), την ποιότητα ζωής, την οικογενειακή ζωή (ιδιαίτερα τις συνθήκες υποδοχής και εκπαίδευσης των παιδιών).

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα διαφορετικά κριτήρια, η Ελβετία είναι η χώρα την οποία προκρίνουν οι εκπατρισμένοι, καθώς συνδυάζει άνετους μισθους (ένα τέταρτο των εκπατρισμένων στην Ελβετία λένε πως κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια ετησίως) και πολύ καλή ποιότητα ζωής. Η Ελβετία είναι επίσης η χώρα της οποίας η οικονομία εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη, σύμφωνα με την HSBC.

Η Ασία "διακρίνεται ως η πιο πρόσφορη περιοχή για οικονομική ευμάρεια", ιδιαίτερα η Κίνα όπου περίπου το 38% των εκπατρισμένων κερδίζει περισσότερα από 200.000 δολάρια ετησίως.

Η Γερμανία, τέταρτη στην κατάταξη, εμφανίζεται ως "ένας ασφαλής και σταθερός προορισμός". Το 87% των εκπατρισμένων που ζουν εκεί δηλώνει ικανοποιημένο από τις οικονομικές συνθήκες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και το Μάιο, πριν η γερμανική οικονομία εμφανίσει κάποιες ενδείξεις κόπωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.