Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Την εκβίαζε τραβώντας την φωτογραφίες εν αγνοία της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθησαν ένας 22χρονος και ο 19χρονος συνεργός του.

Δικογραφία για εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου και απλή συνέργεια σχηματίστηκε σε βάρος ενός 22χρονου και του 19χρονου συνεργού του στη Σκύδρα Πέλλας.

Προηγήθηκε καταγγελία 37χρονης σύμφωνα με την οποία, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαν αναπτύξει μετά τη διαδικτυακή γνωριμία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, την φωτογράφιζε εν αγνοία και χωρίς τη ρητή συναίνεσή της, χρησιμοποιώντας λογισμικό διαδικτυακών βιντεοκλήσεων.

Προκειμένου να μην αναρτήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να μην της αποστείλει σε συγγενικά της πρόσωπα, ο δράστης απαίτησε και έλαβε εκβιαστικά το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Με το ίδιο πρόσχημα και με σκοπό να αποσπάσει παράνομα από την 37χρονη το επιπλέον ποσό των 3.000 ευρώ, προγραμμάτισε μαζί της συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον τόποα κατοικίας της.

Στο σημείο της συναλλαγής, προσήλθε και συνελήφθη ο δράστης, καθώς και ο 19χρονος συνεργός του, ο οποίος, καθ΄όλη τη διάρκεια της συνάντησης επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο.

Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες, με αποτέλεσμα στην κατοχή και στην οικία του δράστη να εντοπιστούν και να κατασχεθούν:

• Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων (USB STICK), η οποία περιείχε φωτογραφίες της παθούσας
• Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• Μία φορητή κάρτα μνήμης και
• Ένα βιβλιάριο καταθέσεων.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στην περιοχή της Σκύδρας, ο οποίος αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης, έναντι χρηματικού ποσού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.