Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαρκέσει έως 29 Οκτωβρίου.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, σήμερα στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων opengov.gr, το σχέδιο νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις που εισηγείται ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την 29/10/2014, στις 12:00 κατά την οποία πολίτες και παραγωγικοί φορείς καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Εκτός των άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα εξής:

- Για πρώτη φορά το σύνολο των λογιστικών κανόνων συγκεντρώνεται σε ένα νομοθέτημα διαρθρωμένο με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για όλες τις επιχειρήσεις και τους λογιστές. Η κωδικοποίηση που αυξάνει την ασφάλεια δικαίου και μειώνει το διοικητικό βάρος.

- Οι οικονομικές καταστάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με το νέο πλαίσιο γίνονται ευχερώς κατανοητές από τους διεθνείς επενδυτές λόγω της ευθυγράμμισης που επιτυγχάνεται με τις διεθνείς λογιστικές πρακτικές.

- Ολοκληρώνεται η κατάργηση κοστοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που είχε ξεκινήσει με τη θέσπιση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

- Εισάγονται κανόνες τήρησης λογιστικών βιβλίων, ευθυγραμμισμένοι με τις σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές. Οι κανόνες αυτοί συνεπάγονται μειωμένο κόστος λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη δυνατότητα διενέργειας ουσιαστικών φορολογικών ή άλλων ελέγχων.

- Διευκολύνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση στη χονδρική και τη λιανική και η συνακόλουθη περαιτέρω μείωση του κόστους συναλλαγών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.