Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Νιώθω πολύ τυχερή και δεν έχω πια την αίσθηση ότι έχω τον ιό Έμπολα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανέρρωσε η Νορβηγίδα γιατρός που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα.

H Νορβηγίδα γιατρός που είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στη Σιέρα Λεόνε έχει αναρρώσει, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση όπου εργάζεται, το νορβηγικό παράρτημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που μάθαμε ότι η συνάδελφός μας ανέρρωσε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου των MSF Νορβηγίας, Γιόνας Χαάγκενσεν.

Λίγο νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο είχε ανακοινώσει ότι η ασθενής θα εξέλθει από μία ειδική πτέρυγα απομόνωσης για τις σοβαρές μολύνσεις όπου νοσηλευόταν μετά τον επαναπατρισμό της από τη Σιέρα Λεόνε την 7η Οκτωβρίου.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο» υπογράμμισε ο Χάαγκενσεν.

«Σήμερα η υγεία μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δε μεταδίδω πλέον την ασθένεια σε άλλους» δήλωσε η Σίλιε Λένε Μίχαλσεν κατά την διάρκεια της πρώτης της δημόσιας εμφάνισης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανάρρωσής της.

«Νιώθω πολύ τυχερή και δεν έχω πια την αίσθηση ότι έχω τον ιό Έμπολα» τόνισε η ίδια χαμογελώντας, αφού αγκάλιασε έναν από τους θεράποντες ιατρούς της.

«Για 3 μήνες βρισκόμουν στο Μπο και έβλεπα πως ο Έμπολα προσέγγιζε την πόλη μου, το νοσοκομείο μου και πως (ο ιός) εξαπλωνόταν στην υπόλοιπη χώρα» επισήμανε η 30χρονη Νορβηγίδα που φόραγε ένα ριγέ μπλουζάκι και τζιν παντελόνι.

«Για 3 μήνες είδα την πλήρη απουσία της διεθνούς βοήθειας. Για 3 μήνες όλο και περισσότερο με καταλάμβανε η ανησυχία και η απόγνωση» προσέθεσε.

«Οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Πρέπει να ενεργήσουμε και πρέπει να ενεργήσουμε τώρα» σημείωσε.

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε ένα πειραματικό φάρμακο για την θεραπεία της Μίχαλσεν, όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει την ονομασία του, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστά αρκετά για αυτό το θέμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.