Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το σούσι κάνει καλό στην καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ευεργετικές επιδράσεις των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Κάποιοι το λατρεύουν και κάποιοι άλλοι… ούτε να το πλησιάσουν!

Ο λόγος για το σούσι!

Οι επιστήμονες φαίνεται ότι πηγαίνουν με το μέρος των πρώτων, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα όσοι καταναλώνουν σούσι έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες.

Κι αυτό γιατί τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια, μειώνουν τον κίνδυνο σκλήρυνσης των αρτηριών.

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα ασβέστωσης των στεφανιαίων αρτηριών -η οποία προκαλεί την σκλήρυνση- είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουρκ βρήκαν, ότι οι μεσήλικες άντρες που ζουν στην Ιαπωνία εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά ασβέστωσης των στεφανιαίων αρτηριών, συγκριτικά με εκείνους που ζουν στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός, ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ψαριών.

Η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με επιστήμονες από την Ιαπωνία, τη Χαβάη και τη Φιλαδέλφεια και μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 300 αντρών επί πέντε χρόνια, καταγράφοντας ακόμη τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής τους πίεσης, καθώς επίσης και το αν κατανάλωναν αλκοόλ ή τις συνήθειές τους γύρω από το κάπνισμα.

Οι Αμερικανοί βρέθηκε ότι διέτρεχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ασβέστωσης των στεφανιαίων αρτηριών, σε σχέση με τους Ιάπωνες. Ακόμη, τα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από θαλασσινά στο αίμα τους ήταν 100 φορές υψηλότερα στους Ιάπωνες, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Η μέση ημερήσια κατανάλωση ψαριών στην Ιαπωνία είναι περίπου 100 γραμμάρια την ημέρα, ενώ στις ΗΠΑ 7-13 γραμμάρια.

«Φυσικά δεν ενθαρρύνουμε τους Αμερικανούς να αρχίσουν να καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ψαριών, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου» ανέφερε στη Daily Mail ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας Akira Sekikawa και συνέχισε: «Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν, ότι ίσως θα άξιζε να μελετήσουμε καλύτερα τις θετικές επιδράσεις των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προέρχονται από τα θαλασσινά, σε ό,τι αφορά τις καρδιακές ασθένειες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.