Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σε δικηγόρους η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ρεύματος, ύψους άνω του 1,3 δισεκ. ευρώ, επιχειρεί να διεκδικήσει η ΔΕΗ μέσω εισπρακτικών εταιρειών. Η επιχείρηση αναζητάει μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, που λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου, νομικά γραφεία ή εταιρείες στις οποίες θα αναθέσει την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η νέα τακτική καθιερώνεται για πρώτη φορά από τη ΔΕΗ στη βάση ενός πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στην Αττική για ένα δίμηνο, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Τα γραφεία που θα επιλεγούν, θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση 10.000-20.000 πελατών που έχουν οφειλές κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ. Η ΔΕΗ έχει ήδη καταρτίσει τον κατάλογο των καταναλωτών που θα παραδώσει στις εταιρείες, βάσει τριών συνδυαστικών κριτηρίων.

Το βασικότερο είναι το ύψος της οφειλής και το βάθος του χρόνου αυτής, το δεύτερο το «προφίλ» του καταναλωτή, εάν δηλαδή έχει ανταποκριθεί ή όχι σε προηγούμενους διακανονισμούς και το τρίτο εάν έχει υποπέσει σε κάποιου είδους παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα η σύλληψή του για ρευματοκλοπή.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών τα 860 εκατ. ευρώ προέρχονται από τη χαμηλή τάση, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και εργαστήρια. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) οι οποίοι αριθμούν περί τις 550.000.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.