Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδριάζει η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αναζητηθούν λύσεις για το κυνήγι που εξολοθρεύει τα θηλαστικά.

Από χθες έως και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στην παραθαλάσσια πόλη Πόρτοροζ της Σλοβενίας η 65η συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας (IWC). Το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο έκρινε πως το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική δεν εξυπηρετεί επιστημονικούς σκοπούς.

Στη συνάντηση συμμετέχουν κυβερνητικές αντιπροσωπείες από 80 κράτη-μέλη της IWC, καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και ΜΜΕ.

Η Σλοβενία είναι ενεργός υποστηρικτής προσπαθειών που συμβάλουν στη διαφύλαξη των απειλούμενων ειδών δελφινιών και φαλαινών και το πρώτο εξάμηνο του 2008, όταν ασκούσε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε στη σύνταξη κοινής θέσης της ΕΕ για τη συνεδρίαση της IWC, κερδίζοντας διεθνή αξιοπιστία σε αυτό το πεδίο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του σλοβενικού υπουργείου Γεωργίας και Περιβάλλοντος ενόψει της συνάντησης στο Πόρτοροζ. Η Σλοβενία, όπως υπογραμμίζεται, επιθυμεί, στη συνάντηση, να επιτευχθεί πρόοδος στην επίλυση διάφορων εκκρεμών ζητημάτων στον τομέα.

Σύμφωνα με το σλοβενικό υπουργείο Γεωργίας και Περιβάλλοντος, η συνάντηση είναι μία ευκαιρία για τη Σλοβενία να προβάλλει τα θαύματα της φύσης της, την πολιτιστική κληρονομιά της και τις πολιτικές της στην προστασία της φύσης.

H Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) είναι διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1946 για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τη Ρύθμιση της Φαλαινοθηρίας. Αρχικά ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα επιτρεπόμενα όρια φαλαινοθηρίας και το 1980 πρόσθεσε το στοιχείο της διατήρησης των πληθυσμών φαλαινών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Σλοβενία εντάχθηκε στην Επιτροπή το 2006.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.