Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς η παχυσαρκία συνδέεται με το ρατσισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνεται ο κίνδυνος συσσώρευσης περιττού λίπους στο σώμα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν ορισμένους ανθρώπους στην παχυσαρκία. Και σύμφωνα με μια έρευνα ίσως ένας από αυτούς να είναι ο ρατσισμός.

Η ίδια μελέτη επισημαίνει ότι οι συχνές εκδηλώσεις ρατσισμού, σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας μεταξύ των γυναικών αφροαμερικανικής καταγωγής.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που πέφτουν πιο συχνά θύματα ρατσισμού λόγω της καταγωγής τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκες.

Η μελέτη διεξήχθη από το Κέντρο Επιδημιολογίας Slone του πανεπιστημίου της Βοστόνης και βασίστηκε στην έρευνα Black Women's Health, στην οποία συμμετείχαν 59.000 Αφροαμερικανίδες και η οποία είχε ξεκινήσει το 1995 και παρακολούθησε τη ζωή τους μέχρι το 2009.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η σχέση ανάμεσα στο ρατσισμό και την παχυσαρκία ήταν μεγαλύτερη στις γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν βιώσει ρατσισμό για διάστημα μεγαλύτερο των 12 ετών.

Ενώ τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει αλματώδη αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες, τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες αφροαμερικανικής καταγωγής, οι μισές από τις οποίες χαρακτηρίζονται ως παχύσαρκες, γράφει η Sarah Griffiths στη Daily Mail.

Πιστεύεται ότι εμπειρίες που συνδέονται με το ρατσισμό, συμβάλλουν στην παχυσαρκία. Τα στοιχεία δείχνουν, ότι η χρόνια έκθεση σε καταστάσεις στρες μπορεί να οδηγήσει σε απορρύθμιση σημαντικών νευροενδοκρινικών λειτουργιών, κάτι που στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσει τη συσσώρευση περιττού λίπους στο σώμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Epidemiology.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.