Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε λόγοι για να τρώτε μπανάνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό.

Οι μπανάνες είναι γνωστό, ότι αποτελούν πλούσια πηγή καλίου για τον οργανισμό. Μία μεσαίου μεγέθους μπανάνα προσφέρει στον οργανισμό 422 μιλιγκράμ καλίου, ή αλλιώς το 12% της συνιστώμενης, ημερήσιας ποσότητας.

Περιέχει ακόμη 3 γραμμάρια φυτικών ινών και σχεδόν 20% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C και Β6.

Αν αυτοί δεν είναι ήδη αρκετοί λόγοι, για να τρώτε περισσότερες μπανάνες, διαβάστε παρακάτω πέντε ακόμη για να πειστείτε:

1. Μπορούν να υποκαταστήσουν τα ενεργειακά ποτά

Αν αθλείστε, αντί να αγοράζετε ενεργειακά ποτά, επιλέξτε μια μπανάνα.

Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE, οι μπανάνες περιέχουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες και πιο υγιή φυσικά σάκχαρα, ενώ προσφέρουν και πολύτιμα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό.

2. Ενισχύουν το μεταβολισμό

Οι μπανάνες είναι καλή πηγή ανθεκτικού άμυλο, το οποίο υπάρχει σε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες που μπορεί να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, αναφέρει δημοσίευμα στο health.com.

3. Βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος

Το κάλιο, που περιέχεται στις μπανάνες, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Όσο περισσότερο κάλιο καταναλώνει κανείς, τόσο περισσότερο νάτριο αποβάλλει ο οργανισμός, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, καθώς το κάλιο λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό.

4. Κάνουν καλό στα βακτήρια του εντέρου

Τα προβιοτικά, είναι τα «καλά» βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο και τα οποία βοηθούν στη χώνεψη των τροφών και υπάρχουν σε τρόφιμα, όπως το γιαούρτι. Εκτός από τα προβιοτικά, υπάρχουν και τα πρεβιοτικά, τα συστατικά των τροφίμων που προάγουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο. Οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών για τον οργανισμό.

5. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Οι μπανάνες είναι ιδανική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν οι μπανάνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: διαλυτές και αδιάλυτες. Αυτές βοηθούν στην πέψη και ανακουφίζουν όσους υποφέρουν από προβλήματα δυσκοιλιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.