Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν άφησαν υπέρβαρη να πετάξει και πέθανε - Μηνύσεις από το σύζυγο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυση κατά τριών αεροπορικών εταιρειών έκανε ένας άντρας επειδή δεν επέτρεψαν στη σύζυγό του την είσοδο στο αεροπλάνο λόγω του υπερβολικού βάρους της, με αποτέλεσμα να πεθάνει αβοήθητη.

Η Vilma Soltesz, η οποία ζύγιζε 185 κιλά, πέθανε τον Οκτώβριο του 2012, κατά τη διάρκεια των διακοπών του ζευγαριού στο εξοχικό τους στην Ουγγαρία και αφού τρεις διαφορετικές εταιρείες δεν της επέτρεπαν επί αρκετές ημέρες να πετάξει με κάποια από τις πτήσεις τους με προορισμό τη Νέα Υόρκη.



Ο σύζυγός της Janos Soltesz κατέθεσε τον περασμένο μήνα μήνυση εναντίον των τριών αυτών εταιρειών, καταλογίζοντάς τους ευθύνη για το θάνατο της συζύγου του και ζητώντας ως αποζημίωση 6 εκατ. δολάρια.

 


Η 56χρονη Vilma Soltesz η οποία έπασχε από παθολογική παχυσαρκία ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, είχε ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι ενώ παράλληλα υπέφερε από διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια.


Το ζευγάρι είχε πετάξει από το Μπρονξ για την Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο του 2012 έχοντας κλείσει δύο θέσεις για την υπέρβαρη Vilma. Στις 2 Οκτωβρίου η γυναίκα αρρώστησε και έπρεπε να νοσηλευτεί όπως και έγινε. Όταν πήρε εξιτήριο ο γιατρός της είπε ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της στις ΗΠΑ, αρκεί να τη δει αμέσως και κάποιος γιατρός εκεί.



Δύο εβδομάδες αργότερα το ζευγάρι αποφάσισε να φύγει από την Βουδαπέστη, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε έρθει από τις ΗΠΑ. Δηλαδή, κλείνοντας δύο θέσεις για την Vilma. Όμως, όπως αναφέρει η μήνυση, ο πιλότος τους είπε να αποβιβαστούν βλέποντας την γυναίκα να παλεύει να ελιχτεί με το αναπηρικό αμαξίδιο ανάμεσα στις θέσεις. Κατέβηκαν λοιπόν από το αεροπλάνο και περίμεναν στο αεροδρόμιο για περισσότερες από πέντε ώρες για να πάρουν την πτήση μια άλλης εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας τους είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Όμως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε κατάλληλο αναπηρικό αμαξίδιο για να μεταφέρει την Vilma στη θέση της στο αεροπλάνο. Δεν το έβαλαν όμως κάτω και προσπάθησαν για τρίτη φορά κλείνοντας εισιτήρια με διαφορετική πάλι εταιρεία. Είχε φτάσει 22 Οκτωβρίου. Παρότι το προσωπικό της εταιρείας αυτής την βοήθησαν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, ο πιλότος-σύμφωνα με τη μήνυση- είπε στο ζευγάρι να κατέβει, γιατί οι επιβάτες έπρεπε να προλάβουν μια πτήση ανταπόκρισης και δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν περιμένοντας τους να τακτοποιηθούν.

Εξαντλημένη και άρρωστη, η Vilma επέστρεψε στο εξοχικό του ζευγαριού στην Ουγγαρία. Δύο μέρες αργότερα ο σύζυγός της την βρήκε νεκρή στο κρεβάτι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.