Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη διασύνδεση μητρώων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η διασυνοριακή πρόσβαση σε επιχειρηματικές πληροφορίες.

Ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία 2012/17 που αφορά τη διασύνδεση των Κεντρικών Μητρώων, των Εμπορικών Μητρώων και των Μητρώων Εταιρειών.

Στόχος της οδηγίας είναι η διασυνοριακή πρόσβαση σε επιχειρηματικές πληροφορίες, σχετικά με εταιρείες και υποκαταστήματα που αυτές έχουν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και η δημιουργία διαύλων διασυνοριακής επικοινωνίας των μητρώων μεταξύ τους στις περιπτώσεις διασυνοριακών καταχωρήσεων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εισάγει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία του συστήματος διασύνδεσης μητρώων δεν θίγει ισχύουσες διμερείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ελλάδας και άλλου κράτους-μέλους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών περί εταιρειών.

Η διασύνδεση των Μητρώων χαρακτηρίζεται, στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, ως μέτρο που θα δημιουργήσει ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα βοηθήσει την περαιτέρω τόνωση της αγοράς. Η βελτίωση αυτή θα προκύψει και με τη μείωση του διοικητικού φόρτου, αλλά και από την αύξηση της ασφάλειας δικαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.