Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσληψη 300 αριστούχων σε εταιρείες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να παραμείνουν εντός συνόρων τα «χρυσά μυαλά».

Ειδική παρέμβαση για την ανάσχεση της διαρροής των καλύτερων νέων επιστημόνων της Ελλάδας στο εξωτερικό βάζει μπροστά το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το νέο ειδικό πρόγραμμα «2+2» εξασφαλίζει διετή πρακτική άσκηση και στη συνέχεια κανονική πρόσληψη για δύο χρόνια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς αριστούχων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με άριστα.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν 300 προσλήψεις, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε άλλους 300 αριστούχους να αποκτήσουν εργασία και εμπειρία.

Στόχος του προγράμματος, που εφαρμόστηκε πιλοτικά στην Εθνική Τράπεζα με επιτυχία, είναι να μη φύγουν για το εξωτερικό, αλλά να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα άριστοι επιστήμονες και τεχνολόγοι. Σύντομα αναμένονται συμφωνίες με επιχειρήσεις.

«Το υπουργείο Εργασίας λειτουργώντας με άμεσα αντανακλαστικά εκδήλωσε την πρόθεση το πρόγραμμα πολλαπλασιαστικά να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων. Να επεκταθούν οι θέσεις για τα χρυσά μυαλά, σε μεγαλύτερο αριθμό αντικειμένων, καθώς και να προληφθούν και άτομα τα οποία έχουν εκπονήσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές και βρίσκονται σε αναζήτηση δουλειάς ή σκέφτονται να φύγουν και να απορροφηθούν στο εξωτερικό», δηλώνει στο «Έθνος», η πρόεδρος του ΙΚΥ, Έφη Μπάσδρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.