Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε υπογράψει τη διακρατική συμφωνία για την παραχώρηση των πυραύλων S-300 στην Ελλάδα.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 70 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο πρώην υπουργός 'Αμυνας και πρώην πρέσβης, Χριστόδουλος Πασιαρδής.

Ο εκλιπών υπήρξε διπλωμάτης και από το 1974 υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων γενικός διευθυντής και πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα και την Αυστραλία.
Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Υπήρξε επίσης γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού. Στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός 'Αμυνας.

Ως υπουργός 'Αμυνας υπέγραψε μαζί με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδας Βαγγέλη Μεϊμεράκη τη διακρατική συμφωνία για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των πυραύλων S-300 στην Ελλάδα

Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής γεννήθηκε στο Τσέρι στις 31 Ιανουαρίου 1944. Συμπλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 1974, λίγους μήνες δηλαδή πριν από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.