Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Της έπεσε το λαχείο και μοίρασε τα κέρδη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η άνεργη αλτρουίστρια Ιρλανδή.

«Για το καλό του τόπου» ήταν το σύνθημα της και προς τέρψη πολλών η γυναίκα άρχισε να μοιράζει λεφτά. Η ίδια πέρασε δύσκολα χρόνια, καθώς δεν είχε δουλειά και ζούσε με 58 λίρες (78 ευρώ) την εβδομάδα από το Ταμείο Ανεργίας.

Η τύχη της χαμογέλασε μια μέρα. Η –επί χρόνια άνεργη- 48χρονη Μάργκαρετ Λάφρεϊ από τη Βόρεια Ιρλανδία, επιστρέφοντας από το «Κέντρο Εργασίας» όπου είχε πάει για να υποβάλει αίτηση για δουλειά, αγόρασε ένα λαχείο. «Συνήθως δε μου μένουν χρήματα για τέτοια, αλλά αυτή τη φορά είχα κάποια κέρματα στο πορτοφόλι μου», δήλωσε.

Όταν έγινε η κλήρωση του τυχερού αριθμού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το χαρτάκι που κρατούσε στα χέρια της μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της ζωής της. Παρόλα αυτά, κέρδισε 27 εκατομμύρια λίρες, ήτοι 34 εκατομμύρια ευρώ στο τζακ ποτ του περασμένου Δεκέμβρη. Κι όμως δεν τα κράτησε για τον εαυτό της, παρότι θα μπορούσε.

Αρχικά έδωσε περί τα 13,5 εκατ. λίρες για να βοηθήσει και το ίδιο θα κάνει και σχεδόν με το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου ποσού. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Life», θα κρατήσει για τον εαυτό της μόνο ένα εκατομμύριο λίρες (περίπου 1,2 εκ. ευρώ) και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας για τους συντοπίτες της.

Μέχρι τώρα η γυναίκα έχει δημιουργήσει εννιά επιχειρήσεις και έχει προσφέρει εργασία στους συμπατριώτες της, ενώ δηλώνει ότι έδωσε ένα εκατομμύριο λίρες για να δημιουργήσει στον τόπο της τουριστικό χωριό και να δώσει δουλειά σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Η Μάργκαρετ Λάφρεϊ τονίζει ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν για να ζήσουν, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.