Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η εξίσωση της ευτυχίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χαμογελάστε τα πάντα είναι μαθηματικά.

Ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου ήταν σε θέση να δημιουργήσουν μια εξίσωση που μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια την ευτυχία πάνω από 18.000 ανθρώπων.

Αρχικά, οι ερευνητές είχαν 26 συμμετέχοντες οι επιλογές των οποίων είτε τους οδήγησαν στην επιτυχία είτε στην αποτυχία. Οι επιστήμονες μέσω της απεικόνισης fMRI για την μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας τους, τους ζητούσαν επανειλημμένα απάντηση στο, «Πόσο ευτυχισμένος είσαι τώρα;». Με βάση τα στοιχεία, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο που συνδέεται με την αυτο-τροφοδοτούμενη ευτυχία και τις πρόσφατες ανταμοιβές και προσδοκίες.

Δείτε εδώ
πώς μοιάζει η εξίσωση.



Στη συνέχεια, στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι ερευνητές δοκίμασαν το μοντέλο τους, βάζοντας 18.420 ανθρώπους να παίξουν ένα παιχνίδι στα smartphone τους, το The Great Brain. Αυτό που βρήκαν είναι ότι η εξίσωση τους ήταν επίσης ακριβής στην πρόβλεψη της ευτυχίας των παικτών.

Οι ερευνητές, γράφει το περιοδικό Time, δεν εξεπλάγησαν από το πόσο η ανταμοιβή επηρέασε την ευτυχία, αλλά έμειναν έκπληκτοι από τις προσδοκίες: υποστηρίζουν, σύμφωνα με τα ευρήματά τους, τη θεωρία ότι εάν έχετε χαμηλές προσδοκίες, δεν μπορείτε ποτέ να απογοητευτείτε, και ότι οι θετικές προσδοκίες που έχετε για κάτι-όπως το να πηγαίνεις στο αγαπημένο σας εστιατόριο με έναν φίλο-, αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του τι αναπτύσσει την ευτυχία σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.