Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στα σκαριά ο «Γαστρονομικός Οδηγός Θεσσαλονίκης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Πλατεία Ναυαρίνου θα «πρωταγωνιστήσει» στις «Γειτονιές των γεύσεων».

Τις γεύσεις και τα αρώματα της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να αναδείξει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2014 ο κεντρικός Δήμος, μέσω των δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Thessaloniki Food Festival» που θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ενός «Γαστρονομικού οδηγού πόλης» με παραδοσιακές συνταγές, όπως μυδοπίλαφο, μπουγάτσα και κουλούρι Θεσσαλονίκης και ειδική επιμέλεια των κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο οδηγός θα γίνει σε συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού με τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος» και θα περιλαμβάνει συνταγές με επιρροές από πολλές ιστορικές περιόδους και διαφορετικούς λαούς (Μικρασιάτες, Πόντιοι, ντόπιοι, Αρμένιοι, Εβραίοι, Τούρκοι) αφού η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα μεγάλο μωσαϊκό τοπικών γεύσεων.

«Θέλουμε το Thessaloniki Food Festival να καθιερωθεί και να αναδειχτεί περισσότερο η κληρονομιά της πόλης. Η γαστρονομία είναι ένα τουριστικό προϊόν που επιθυμούμε να το σηκώσουμε ψηλά το επόμενο διάστημα και να το χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για την προσέλκυση των τουριστών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Επιπλέον, για φέτος, από τις 7 μέχρι τις 10 Μαΐου, η Πλατεία Ναυαρίνου θα «πρωταγωνιστήσει» στις «Γειτονιές των γεύσεων». Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του «Food Festival», που κύριο στόχο έχει τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών.

Η Πλατεία Ναυαρίνου είναι μια περιοχή ιστορική, πολυσύχναστη, με πολλά καταστήματα εστίασης, αλλά κι ένας δημοφιλής τόπος συνάντησης νέων. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής θα προσφέρουν στον κόσμο εδέσματα, αυθεντικές τοπικές γεύσεις κατά τις απογευματινές ώρες, με παράλληλες ψυχαγωγικές δράσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.