Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η φυλακή που έγινε... ρινγκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σύγχρονη αρένα με τους κρατούμενους να συμμετέχουν σε αγώνες Muay Thai.

Δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και καταδικασθέντες για ένοπλες ληστείες, που βρίσκονται φυλακισμένοι στη διαβόητη φυλακή Klong Prem της Ταϊλάνδης, έχουν μια ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα, να βελτιώσουν τη φήμη τους, μέχρι και να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Αρκεί να μπουν στο ρινγκ για να αντιμετωπίσουν επαγγελματίες του Muay Thai από τη Δύση σε πρωταθλήματα που διοργανώνονται μέσα στη φυλακή, γράφει ο Matthew Shaer στο Men’s Journal.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο 30χρονος Thub Hong-Mo κρίθηκε ένοχος για το θανάσιμο μαχαίρωμα ενός άντρα σε νυχτερινό κέντρο της Μπανγκόκ.

Καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση στο σωφρονιστικό κατάστημα Klong Prem της Ταϊλάνδης.

Η πλειοψηφία των κρατουμένων στη συγκεκριμένη φυλακή έχει καταδικαστεί για τουλάχιστον μία δεκαετία. Ανάμεσα τους βρίσκονται βιαστές, μέλη συμμοριών και δολοφόνοι.

«Εκεί σε στέλνουν όταν έχουν αποφασίσει ότι δε θέλουν να σε ξαναδούν ποτέ» ανέφερε ένας ισοβίτης.

Ο Hong-Mo δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι θα μπορούσε να βγει από τη φυλακή προτού φτάσει στη μέση ηλικία.

Όμως, τον περασμένο Ιούλιο οι ιθύνοντες της φυλακής τον πλησίασαν και του έκαναν μια πρόταση: Να παλέψει με έναν επαγγελματία στις πολεμικές τέχνες από τη Δύση, σε έναν αγώνα που θα διεξαγόταν στο προαύλιο της φυλακής. Ως αντάλλαγμα θα έβαζαν στο λογαριασμό του 5.000 baht (περίπου 150 δολάρια). Επιπλέον, θα μπορούσε να μειωθεί κατά μερικά χρόνια και η ποινή του.



Ο ίδιος, όπως και πολλοί άλλοι συγκρατούμενοί του, έκανε Muay Thai από μικρός. Μάλιστα, για κάποιο διάστημα συμμετείχε σε αγώνες ημιεπαγγελματικά.

Αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση της διοίκησης της φυλακής, όπως και ο 17χρονος Wuttipong Korsanthiet, ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών.

«Στη φυλακή μπορείς να χάσεις μέρος του εαυτού σου αν δεν είσαι προσεχτικός. Για μένα ο αγώνας αυτός είναι μια ευκαιρία για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι εξακολουθώ να είμαι ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με τιμή και περηφάνεια» είπε ο Hong-Mo.

Ο Hong-Mo θα αντιμετωπίσει τον 32χρονο Mark Sayer από το Χιούστον των ΗΠΑ, ο οποίος θα παλέψει για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη, χώρα που θεωρείται ως γενέτειρα της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης.

Το ποινικό σύστημα της Ταϊλάνδης έχει μακρά ιστορία σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων (από ποδόσφαιρο μέχρι πρωταθλήματα μπάσκετ και αγώνες άρσης βαρών) –μια διαδικασία που φαινομενικά μοιάζει αυθαίρετη- καθώς επίσης και κατά περίπτωση μειώσεις των ποινών αθλητών-κρατουμένων, οι οποίοι τιμούν τη χώρα τους.

Το 2007 η φυλακισμένη για εμπορία ναρκωτικών Siriporn Taweesuk νίκησε μια Γιαπωνέζα μποξέρ σε έναν αγώνα που διοργανώθηκε στη φυλακή Klong Prem και κέρδισε τον τίτλο του World Boxing Council light-flyweight. Λίγο καιρό μετά αφέθηκε ελεύθερη, καθώς είχε καταφέρει να φέρει «δόξα στην Ταϊλάνδη» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος της χώρας.

Την ίδια χρονιά ο Amnat Ruenroeng, βετεράνος αθλητής του muay Thai και καταδικασθείς σε 15 χρόνια φυλάκιση στο σωφρονιστικό κατάστημα Thonburi της Μπανγκόκ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάκτηση ενός εθνικού τίτλου. Ο ίδιος αθλητής αργότερα συμμετείχε με την ομάδα της Ταϊλάνδης τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.