Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στην Κέρκυρα το πρώτο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκε στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Genedis 2014».

Η έναρξη λειτουργίας του μοναδικού στην Ευρώπη Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Γηριατρική και την έρευνα και πρόληψη των νευροεκφυλιστικών νόσων, Genedis 2014, το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα.

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το εργαστήριο θα συγκεντρώνει τα κλινικά δεδομένα όλων των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, τα οποία θα επεξεργάζεται για περαιτέρω έρευνες.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Βλάμος, μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις ώριμες προτάσεις για την λειτουργία κέντρων για την πρώιμη διάγνωση του Αλτσχάιμερ.

Να σημειωθεί, χθες, στη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του συνεδρίου, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, η περιφέρεια σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός διαγνωστικού κέντρου για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, με ενέργειες που θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Ιούνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.